Palástfű tea hatása (ciklus, terhesség)

Tisztelt Doktornő! Tavaly szeptember elején orvosi vizsgálat, laboreredmények alapján inzulinrezisztenciát, PCOS gyanút állapítottak meg nálam (hasi röntgenem nem volt) . A menzeszem gyerekkorom óta rendszeres, pontosan megjön, sosem volt vele gondom, viszont az államon és a lábamon erősebb szőrszálak vannak. Babát szeretnénk vállalni a párommal, tavaly tavasszal kezdtünk el próbálkozni a teherbe eséssel, ami első alkalomra sikerült is, de 7 héttel később sajnos elvetéltem. Az endokrinológiai vizsgálat óta, tartom a diétát, fogytam kb 30 kg-ot, 3 x 1 Meforal 500-at szedek, illetve az Inofolic nevű étrendkiegészítőből napi egy tasakkal iszok. Babával most kezdtünk el próbálkozni újra a párommal idén januártól. A neten olvasgatva a palástfű teát (és a cickafarkot) ajánlották többen az esélyt növelendő. A ciklusom második felében el is kezdtem inni a palástfűt, de amikor meg kellett volna jönnie a menstruációmnak, csak egy nagyon kicsi vér távozott, utána nagyon minimális barnázás zajlik lassan 2 napja. Önnek mi a véleménye róla, esetleg a palástfű tea okozhatja a zavart a menstruációmban, ami mindig rendes, rendszeres volt? Ir-val, PCOS gyanúval érdemes ilyen teákat innom? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza gyógynövény témában

Kedves Kérdező!

Ha eddig rendben volt a ciklusa nem javaslom túlzásba vinni a terápiát, főleg nem paramedicinális bizonytalan hatású szerekkel, melyek hatása kétséges.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2015. március 06., 10:34; Megválaszolva: 2015. március 16., 17:45
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
Babavárás lehetséges-e?
Összeférhetettlenség
Fogamzásgátló tabletta után
Petevezető helyre állító műtét!
Babatervezés