Struma nodosa: szedjek jódot?

Tisztelt Doktor Nő, Doktor úr! Magas TSH (7, 2) miatt háziorvosom pajzsmirgy UH-ra küldött, ahol a következő vizsgálati eredményt kaptam kézhez: Normális nagyságú PM lebenyek. Mk. lebenyben számos csökkent echogenitású göb látszik, kb. 5 mm nagyságig. Az istmus nem szélesebb. Nyaki erek lefutása, tágassága norm., bal oldalon az erek mögött több 1 cm alatti ny.csomó látszik. VÉL: Struma nodosa Megállapított diagnózis: E0790 Pajzsmirigy betegségek, k.m.n. Kérdésem az lenne, hogy mi az ön véleménye, kell-e tennem valamit, és az UH előtt háziorvosom javasolta jód szedését. Véleménye szerint szedjek jódot? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy témában

Tisztelt kérdező!

Ebben az esetben a jód szedését nem javaslom. Endokrinológiai szakrendelés felkeresése viszont hasznos lenne.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2011. március 07., 19:50 ;Megválaszolva: 2011. március 08., 15:43
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy UH lelet
Pajzsmirigy műtét
Jónapot kívánok! Pajzsmirigy túlműködésem van 25 éve, szinte folyamatosan metothirint szedek 1-2-0.5 szemet.Néha tartósan nincs gondom, tavaly...
Endokrinológiai vizsgálati lap...
Gyermek endokrinológia, pajzsmirigy...
Alacsony TSH, de normális T3;T4