Férfi létemre nem vagyok szőrös - Van megoldás?

Férfi létemre egyáltalán nem érzem magam férfiasnak, mivel nem nő rajtam elegendő mennyiségű szőr. Pl. a mellkasomon egyáltalán nem, az arcomon pedig igen kevés, azok is gyengén. Van-e rá mód, hogy a szőrtüszők működését és így a szőrnövekedést stimulálhassam? Létezik-e valamilyen krém, tabletta, stb, amely nekem ebben a problémában segíthetne?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szőrösödés témában

A szőrzet kialakulása nagyrészt génekben tárolt információ alapján történik (ily módon örökletes) , a megfelelő szexuálszteroid hormon (tesztoszteron, DHEAS, stb.) stimulusra.

Amennyiben ezen hormonszintek megfelelőek, aligha képes jelentős, ill. érdemi változást elérni bármivel is próbálkozik (pl. minoxidil) .

Javaslom, hogy keressen fel endokrinológiai szakrendelést problémájával - itt a megfelelő hormonszintek mérését követően kérdésére választ kaphat.

Tisztelettel:

Dr. Balogh Imre endokrinológus

Kérdés: 2008. december 11., 10:44; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 11:56
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint