ROSSZULLÉT.

PAJZSMIRIGY BETEGSÉGEM, ÉS KOMOLY ÉRSZŰKÜLETEM VAN. A PULZUSOM EGYEZIK A VÉRNYOMÁSSOMMAL 140/100 P: 110. FULLADOK, BEREKEDEK, DE NEM KÜLDENEK SEHOVÁ. MIT TEGYEK? AZT MONDJÁK 34-ÉVES VAGYOK, MÉG FIATAL. JOBB MELLEMET BEÜTÖTTEM TAVALY AZÓTA MÁR KETTŐ KITAPINTHATÓ CSOMÓ VAN BENT, AMIVEL SZINTÉN NEM KÜLDENEK SEHOVÁ.3-KISGYERMEKEM VAN, MIT TEGYEK ILYEN ESETBE? MI A TEENDŐ.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza pajszmirigy témában

Kedves Kérdező!

A leírtak alapján a pajzsmirigytúlműködése miatt szed gyógyszereket. A magas vérnyomása, ha rendszeresen a mért érték 140/90 Hgmmm felett van kezelendő. A magasabb pulzusszám hátterében állhat a pajzsmirigy túlmüködése, de okozhatja vérszegénység is, szíveredetű is lehet, de feszültség, idegesség is állhat a háttérben. A pajzsmirigyműködés évenkénti ellenőrzése, EKG vizsgálat mindenképpen ajánlott. Ha diagnosztizált érszűkülete van, az feltehetően rendszeres kontrollt igényel. Erről sem tesz említést, hogy melyik eret érinti, így nehéz bármilyen konkrét választ adni. Ha a mellében csomót érez, mindenképpen kérjen beutalót mammographias vizsgálatra.

Kérdés: 2012. október 24., 12:02; Megválaszolva: 2012. október 27., 19:09
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Miért nem sikerül teherbe esnem?
Tisztelt Doktornő/úr! Nekem az volna a problémám, hogy körülbelül egy hónapja pajzsmirigy rendelésen vett vérvétel során ilyen lett az...
pajzsmirigy és terhesség
Tisztelt Doktor Nő! Mostmár körülbelül 10 éve szedek L-Thiroxyn 100 tablettát (másfelet) Szakrendelésre már nem kell járnom, csak évenkénti...
Hajhullás oka
Tisztelt Doktornő! Már 4 éve hullik a hajam. Voltam bőrgyógyásznál, immunológián, nőgyógyásznál. Nem találtak a hajhullásnak okát....
Visszatérő IR?