Pajzsmirigy göbösödésre szedhető-e jódtabletta, ha allergiás vagyok a jódra.

TSH: 1, 08 mlU/l Pm.UH (2012.05.24.) Asszimetrikus pajzsmirigy lebenyek. A jobb oldali lebeny norm. nagyságú és szabályos szerkezetû. A baloladli lebeny kis mértékben nagyobb, benne változatlanul látható 20x16x112 mm nagyságú, inhomogén, meszesedést is tartalmazó göb. Path. nyirokcsomó nem látható. A kenetekben colloidos váladékfilmben elszórtan szokványos morphologiájú thyreocytak vannak.Javaslat: A leírt elváltozás nagy valószínûséggel a környezeti jódhiány következtében kialakult, degeneratív jellegû képzõdmény. Malignitás nem igazolható, compressios tünete nincs. Mûtéti beavatkozás jelenleg nem indokolt. Napi 100 ugr jód, 50 ug szelén fogyasztása javasolt (recept nélkül kaphatók) , 1 év múlva, vagy panasz esetén soron kívül UH kontroll. Pécs,

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskásné Dr. Kocsis Erika válasza pajszmirigy témában

Kedves Kérdező,

A jód az egy olyan nyomelem, amely szükséges a pajzsmirigy megfelelő működéséhez. Az Ön esetében ahogy az a leleten is szerepel a kialakult szövettani elváltozás nagy valószínűséggel elégtelen jódbevitel miatt alakult ki. Amennyiben Ön biztos abban, hogy jód allergiája van akkor ennek a tablettának a szedése ellenjavallt, tehát ne szedje.

Üdvözlettel,

Kérdés: 2012. augusztus 22., 15:38; Megválaszolva: 2012. augusztus 26., 00:02
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
ROSSZULLÉT.
PAJZSMIRIGY BETEGSÉGEM, ÉS KOMOLY ÉRSZŰKÜLETEM VAN. A PULZUSOM EGYEZIK A VÉRNYOMÁSSOMMAL 140/100 P: 110. FULLADOK, BEREKEDEK, DE NEM KÜLDENEK SEHOVÁ....
Miért nem sikerül teherbe esnem?
Tisztelt Doktornő/úr! Nekem az volna a problémám, hogy körülbelül egy hónapja pajzsmirigy rendelésen vett vérvétel során ilyen lett az...
pajzsmirigy és terhesség
Tisztelt Doktor Nő! Mostmár körülbelül 10 éve szedek L-Thiroxyn 100 tablettát (másfelet) Szakrendelésre már nem kell járnom, csak évenkénti...
Hajhullás oka
Tisztelt Doktornő! Már 4 éve hullik a hajam. Voltam bőrgyógyásznál, immunológián, nőgyógyásznál. Nem találtak a hajhullásnak okát....
Visszatérő IR?