pajzsmirigy túlműködés és hízás

Tisztelt Doktornő! Ezt a kérdést tettem fel Önnek korábban: Basedow típusú túlműködést diagnosztizáltak nálam, hormonerdmények és uh alapján. TSH értékem 0.004 és az FT4 24, 7. Tünetek: fáradékonyság, magas pulzus, hajhullás és hízás. Pár hónap alatt, fokozott étvágy mellett +5kg-nál tartok, pedig az eredmények alapján fogynom kellett volna... Kapott gyógyszer: napi 1db metothyrin 10mg és napi 2*fél propranolol Ön szerint is Basedow típusú túlműködés? Köszönöm Melyre ezt a választ kaptam: Tisztelt kérdező! Ha a gyógyszereket szedi, már nem csökken tovább a súlya, sőt, visszaszedi az elvesztett kilókat. Az ön kezelése jelenleg megfelelő. ---------------------------------------------------------- Doktornő sajnos hónapok óta HÍZOK, és a gyógyszertől másfél hét alatt további 2 kilót híztam, székrekedésem és erős fejfájásom lett. Tehát nem leadott kilók jönnek vissza, hanem folyamatosa hízás körülbelül 4-5 hónapja. Így is úgy gondolja, hogy Basedow típusú túlműködés? Köszönettel. Radó Bernadett

Dr. Fáklya Mónika válasza Pajzsmirigy túlműködés témában

Tisztelt kérdező!

Igen, sajnos a Metothyrin mellett nagyon kell figyelni a bevitt kalóriákra. Mindenképpen ellenőrizni kell a hormonszinteket is.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2014. november 11., 11:16; Megválaszolva: 2014. november 23., 21:19
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Basedow tünetek
Tisztelt doktornő! Szeretném megkérdezni hogy a fent leírt tüntek alapján lehet e gyereket vállalni tovabbá mennyire súlyos az...
Pajzsmirigy túlműkődéssel...
Tisztelt Szakértő! A véleményüket és tanácsukat szeretném kikérni. Tavaly óta pajzsmirigy túlműkődéssel kezeltek, autoimmun eredetű volt....
pajzsmirigytúlműködés
Tisztelt Doktornő Pajzsmirigy túlműködésre milyen gyógyszert lehet, illetve kell szedni? Kapható recept nélkül erre gyógyszer? Köszönöm a...
Pajzsmirigy
Kedves Doktor! Anyukámnak2011 dec-ben súkyos infarktusa volt, és 1 katéterezése januárban.Februárban lett volna a pajzsmirigy műtét, de az infarktus...
Pajzsmirigy túlműködés
Üdvözlöm! A kérdésem az lenne, hogy pajzsmirigy túlműködés, vagy az erre használt gyógyszerek okozhatnak-e, állandó izgatottságot, és ami a...