PCOS gyanú

Tisztelt Doktor/nő! Nőgyógyászom PCOS gyanúval csináltatott terheléses és hormon vérvételt. Eredményre másik nőgyógyász legyintve azt mondta nincs semmi kóros. Eredményeim: Éhgyomri cukor: 5,8 120' cukor: 4,7 Koleszterin: 5,3 Hormon: Prolaktin: 34,6 ng/mL A többi hormon rendben van. Lehetséges a betegség. Érdemes belgyógyászhoz menni vele? Szeretném tudni mi okozza a fejfájásom, hajhullásom, 10kg hízásom, menstruációs zavaraimat és újonnan elkezdődő görcseimet. Válaszát köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza a témában

Tisztelt kérdező! Ezen adatok alapján ezt a betegséget nem lehet diagnosztizálni. A PCOS a túlsúly következtében alakul ki, így ennek megszüntetését mindenképpen javaslom.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2019. július 19., 13:29; Megválaszolva: 2019. július 23., 21:23
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy probléma?
Mellérzénység
Vér eredmény értékelése
pajzsmirigy, thyroxine mellékhatás