• Pco - inzulinrezisztencia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A pco-s jellegű ováriumaim miatt és a több sikertelen meddőségi kezelés után merült fel az inzulinrezisztencia gyanúja. A mellékleteben csatoltam a hárompontos glükóz és inzulin vizsgálat eredményét. Glükóz: éhgyomri: 4, 8 mmol/L 60 perces: 6, 0 mmol/L 120 perces: 5, 0 mmol/L Inzulin: éhgyomri: 4, 8 mmol/L 60 perces: 39, 6 mmol/L 120 perces: 24, 5 mmol/L HOMA-IR 1, 0 mmol/L Kérem a szíves szakvéleményét, hogy a megadott értékek alapján fennáll-e az inzulinrezisztencia lehetősége, amennyiben rendben vannak az értékek, meddőségi kezelést tovább folytatjuk. Válaszát köszönöm. Üdvözlet!

        Dr. Rakk Erika válasza a IR témában

        Kedves Kérdező! A lelet alapján nem áll fenn inzulinrezisztencia!


        Dr. Rakk Erika
        diabetológus, endokrinológus, belgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Rakk Erika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. február 05., 20:57; Megválaszolva: 2019. március 20., 22:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: