• Pajzsmirigy

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! A pajzsmirigy Uh vizsgálaton a következő adatok derültek ki: a jobb Lébény 16x11x31mm, 2, 8 cm3, a bal Lébény 12x13x29 mm, 2, 5 cm3. A bal oldalon a kp. Harmadban 14x6mm-es göb látszik. A göb eechodens falak rendelkezik. Területén echoszegényebb részletek melett, durva eechodens terület is megfigyelhetők 3x3mm nagyságban. Bizonytalan hangárnyék is regisztrálható eröl a területröl. A trachea nem diszlokált, nem complimalt. Az istmus 3mm. A háziorvosom újra elküldött endokrnológuára de sajnos messze van az időpont még. A kérdésem az lenne, hogy mennyire súlyos az állapotom az adatok alapján? Aggódom mivel a háziorvoson is láttam azt, hogy lehet, hogy nagy a baj. Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Rakk Erika válasza a pajzsmirigy UH témában

        Kedves Kérdező! Ezek szerint Ön kezelés alatt áll pajzsmirigy alulműködés miatt. Ez esetben komolyabban kell venni, ha göb jelenik meg a pajzsmirigyben. Kérdés, mikor volt korábban UH vizsgálta, mennyire gyorsan alakult ki, amit most látnak? Két lehetőség van: vagy most venni belőle citológiai mintát. ( Veszprém környékén háziorvos is kérheti) Vagy 6 hónap mulva ujra megnézni ultrahanggal, változott-e a mérete.


        Dr. Rakk Erika
        diabetológus, endokrinológus, belgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Rakk Erika

        Kérdés: 2019. január 31., 19:10; Megválaszolva: 2019. március 20., 22:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: