Pajzsmirigy gond

2015 januárban voltam nyaki uh-n, eredmény pajzsmirigy norm nagyságú bal lebenyben 4-5 jobb-ban kevesebb 4mm-s echoszegény képlet meszesedęs nincs ma voltam újra (ugyanaz az orvos):norm nagyságú pajzsmirigy jobb lebenyben 1 kb2mm, balban caudalisan 2 db 4mm-s echoszevény képlet még egy kisebb cranialisan mwgfigyelhető némelyikben pontszerű centralis meszesedés Ami megijeszt az a meszesedés ez valami rosszindulatúságra vall? Sajnos nem vittem az elòző leletet csak itthon néztem meg...

Dr. Laki András válasza pajzsmirigy UH témában

Tisztelt Kérdező!

A felvételek nélkül nehéz pontos választ adni, hogy milyen változás történt a két vizsgálat között vagy csak a leírás tér el kissé egymástól. Nem világos a kérdésből, hogy miért volt szükség a vizsgálat ismétlésére, a pajzsmirigy göbök ennyi idő alatt nem szoktak érdemben változni. A két leletből annyi kiderül, hogy a képletekben növekedést nem láttak. A pontszerű centralis meszesedések az ilyen kis méretű göbök esetében nem kell, hogy aggodalmat keltsenek, de további követést most már én is javasolnék kb fél év múlva és ha bármelyik számottevő növekedést mutat, ultrahang vezérelt citológiai mintavétel jön szóba.

Kérdés: 2016. március 09., 22:10 ;Megválaszolva: 2016. március 15., 16:20
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
uh eredmény
Tisztelt DoktorUr! Szeretnem a segítséget kérni a pajzsmiriny uh eredmény értelmezésével kapcsolatban. Az isthmus nem szélesebb, 2 mm. A jobb...
Nyaki ultrahang lelet értelmezése
Tisztelt Szakértő! A csatolt nyaki UH leletet kapta ma kézhez édesanyám, minden magyarázat és iránymutatás nélkül, hogy milyen szakemberhez...
MR vizsgálat értékelése
Kedves Doktornő/Doktorúr, Kéz,láb,arc biszergés zsibbadás miatt jártam MR vizsgálaton. Legyen kedves segíteni az MR kiértékelésében illetce...
Sella MR kontrasztanyag nélkül
2 CT vizsgálat után megalapozott...