Fogamzásgátló

Tisztelt Doktornő! 18/19 éves korom óta szedek fogamzásgátlót (jelenleg 25 éves vagyok) . Ezen időszak alatt már 3 különböző tablettát szedtem, azonban az összeset hasraütésszerűen irta fel az éppen akkori nőgyógyászom, szóval egyszer se volt olyan vizsgálat, hogy megállapítsák mi is nekem a jó, hanem az épp nekik “beajánlott” késtítményt írták fel. A legutóbbitól (amit már lássan öt éve szedek) rendkívüli módon vizesedek, de tényleg... sportolok rendesen, az étkezésre igy ügyelek, viszont nem látszik a tónusosság se semmilyen eredmény, mert egy tonna vizet kötök meg -tudom nem feltétlenül a fogamzásgátló tabletta az oka, de ennyi kardio, és tiszta kajálás mellett és megfelelő víízfogyasztas mellett lehetetlen hogy egyáltalán nulla tónus van. Alapvetően arra irányulna kérdésem, hogy ezt a tinédzserkori tudatlanlanságot hogy lehetne kiküszöbölni és megtalálni a nekem (hormonrendszeremnek) megfelelő fogamzásgátló tablettát? Milyen vozsgálatok lennének szükségesek? Merre felé induljak el? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza fogamzásgátlás témában

Tisztelt kérdező!

A tónusosság megfelelő minőségű és mennyiségű edzéssel érhető el. Nem gondolom, hogy a fg. tablettának van ehhez köze. Alapvetően ezek kis mennyiségű hormont tartalmaznak, és a mai modern készítmények nem okoznak többnyire ilyen jellegű panaszt.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2018. április 17., 23:23; Megválaszolva: 2018. április 25., 21:50
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Hormonzavar lehet?
Kedves Doktornő! A problémám néhány évvel korábban kezdődött, egy időre abbahagytam a fogamzásgátló tabletta szedését, majd újra kezdtem...
Hajhullás és fogamzásgátló...
Egy éve már, hogy hullik a hajam, elvékonyodott és száraz. Fogamzásgátlót szedek 3 éve (Diane 35) és ez nem lehet okozója esetleg? Továbbá lenne...
Ingadozó TSH okozhat újabb...
Üdvözlöm Volt korábban egy missed ab, amiatt nézettem a pm hormonokat gyorsan most az újabb terhességnél. Akkor 6,5re felugrott a tsh 4+3hetesen (de...
Anti-tpo magas
Tisztelt Doktor/Doktornő! Labor vizsgálaton voltam és az alábbi eredményeim lettek Tsh 2,090 mIU/L Szabad T4. 14,00 pmol/L Szabad T3. ...
Vérkép eredmény