Pajzsmirigy UH lelet

Kedves Dr. Fáklya Mónika! Második szülésem után nem sokkal postpartum thyreoditist és hypothireosist diagnosztizáltak nálam. Amire gyógyszert is szedek. Elküldtek pajzsmirigy uh mert göböt tapintottak. Az uh eredménye: Képként csatoltam önnek. Azt szeretném megtudni, hogy ez az ultrahang lelet, jelent valami rosszindulatú dolgot? Kicsit megijedtem a lelet láttán. Mert Július végén kellene visszamennem csak de ha sürgetőbb van módom mihamarabb is. Segítségét nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy göb témában

Tisztelt kérdező!

Lelete alapján elegendő a korábban tervezett időpontban elmennie a szakrendelésre. Ez egy pajzsmirigy gyulladásnak megfelelő kép, amire ön kap is gyógyszert ahogy látom. Az 1 cm-es göb követése, illetve növekedés esetén tűbiopsziás vizsgálata javasolt.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. június 04., 10:04; Megválaszolva: 2015. június 04., 18:27
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy lelet
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...