Endokrinológia: Thyreoiditis

Tisztelt Dr. Úr! Endokrinológiai vizsgálat során a következő eredményeket kaptam: TSH 1, 5, FT4 14, 89, ATPO 179, ATG 31. Ezek alapján kaptam az Lthyroxin gyógyszert először felet, majd egészet, tehát 50 ug. Gyógyszerszedéskor is a TSH-m maradt az 1, 6-os értéken. Elköltözés után egy másik doktorhoz kerültem, aki azt mondta, hogy Hashimoto thyreoiditisem van, jó a TSH-m és nem is kell nekem a gyógyszert szednem. Az ultrahangon azt mondták, hogy nem is látszik a pajzsmirigy gyulladása. A hajam viszont nagyon hullik. PCOS gyanús is vagyok aminek a vizsgálata folyamatban van. Kérdésem, hogy pajzsmirigygyulladás esetén normális TSH értékkel kell-e hormont szednem? Hozzáteszem még, hogy gyermekvállalást tervezek (7 hónapja próbálkozunk) . Ezt is figyelembe véve kell e szedni a hormont? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel Gizzus

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy probléma témában

Tisztelt kérdező!

A magam részéről az első eredmény alapján nem indítottam volna hormonpótlást.

Viszont, így, hogy gyógyszer mellett sem lett túl alacsony a TSH és babát szeretne, maradhat a gyógyszer, mert terhességben a thyreoiditis kifejezettebbé válhat. Azt javasolnám, hogy nézessen friss TSH szintet és ha nagyon alacsony lesz a szintje csökkentse, az adagot. Ennek mértékét beszélje meg endokrinológusával.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2013. január 15., 17:43; Megválaszolva: 2013. január 17., 10:43
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
pajzsmirigy rendellenesség
Tisztelt Doktor Úr! Kb. 2.és fél éve járok pajzsmirigy vizsgálatokra.2011.06.hó-ban 6.13-as THS- el lettem beutalva egy időszakos vérvétel után ...
pajzsmirigy
Kedves Doktor Nő! Szeretnék, véleményt kérni Öntől! Göbös pajzsmirigy beteg vagyok 5 éve. A TSH értékem ingadozik, 0, 007-2, 95 között....
Pajzsmirigy-problémám van
Kedves Doktornő! Augusztusban voltam vérvételen. A koleszterinszintem magas volt, erre szedek pár éve gyógyszert, és évek óta rendben van. Minden...
Pajzsmirigy UH
Tisztelt szakorvos Úr/Nő! A nyakamon lévő göb-a háziorvosom használta először ezt a kifejezést- kb. 2-3 évvel ezelőtt indult el a növekedés...
mit tegyek
Kedves Doktor/nő! Voltam endokrinólogián már fél éve járok, az eredményeim egyre rosszabbak TSH 0, 01 T4 54, 72 T3 26, 47., anti Tpg 81, 26, a...