Pajzsmirigytől magas a pulzusszám?

Tisztelt Doktornő, Doktor Úr! Hónapok óta magas a pulzusom (118/78/95 körül mozog, de volt már 120/82/105 is, ezzel kapcsolatban két kérdést tettem itt már fel) . A labor értékeim a következők (2012.08.07): MCHC-VVT HGB KONC.: 367, 0;AST: 284, 0; TSH 4, 1;FT3: 3, 05; F4: 0, 9. A pajzsmirigy ultrahang vizsgálat eredménye: Jobb lebeny: kb. 13×12×37 mm-es, bal lebeny: kb. 11×8×33 mm-es. Az isthmus nem szélesebb. A szerkezet homogén. A nyakon kóros nyirokcsomó nem látszik. A vascularisatio szabályos. Vélemény: homogén pajzsmirigy. (A leletet mellékeltem) A háziorvosom szerint nincs probléma. A pulzusszámom viszont egyáltalán nem csökkent, és nem szeretném, ha hosszútávon is így maradna, és nem utolsósorban nem is jó érzés. Próbáltam otthon edzeni (aerobik) 20 percet, de még rosszabb ha mozgok, vagy akár lépcsőn megyek felfelé. Nem kávézom, nem dohányzom. Várom tanácsát. Köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskásné Dr. Kocsis Erika válasza magas pulzusszám témában

Kedves Kérdező,

Szapora szívműködésről (tachycardia) akkor beszélünk, ha a szívfrekvencia folyamatosan meghaladja a percenkénti 100 ütést. Fiatal korban a szapora szívműködés egyik leggyakoribb oka a pajzsmirigy túlműködés, mely az Ön által leírt TSH alapján nem áll fenn. Szapora szívverés másik gyakori oka fiatal korban a vérszegénység. Fiatal nők esetében a vérszegénység leggyakoribb oka a vashiány, melyet laborvizsgálattal lehet megítélni, amennyiben szükséges pótolni kell. A vashiány vérvesztés (menstruáció /fiatal nők/, gyomor- és bélrendszeri vérzés /pl. gyomor fekély) miatt alakul ki. Fizikai aktivitás közben a szívfrekvencia természetes válaszreakcióként növekszik, biztosítva a szervezet számára a megfelelő vérellátást. A továbbiakban is érdemes a kávé és dohányzás kerülése. Írta, hogy ismert reflux- illetve gyomorfekély betegsége emiatt javasolnám Gastroenterológiai kontroll vizsgálatát. A szív eredetű panaszai miatt érdemes lenne Kardiológia szakrendelés felkeresése, ahol elvégezhetik a szükségesnek tartott vizsgálatokat (pl.: 24 órás EKG, szív ultrahang) .

Üdvözlettel,

Kérdés: 2012. augusztus 30., 09:09; Megválaszolva: 2012. szeptember 08., 20:24
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Hajhullás oka
Tisztelt Doktornő! Már 4 éve hullik a hajam. Voltam bőrgyógyásznál, immunológián, nőgyógyásznál. Nem találtak a hajhullásnak okát....
Visszatérő IR?
Basedow tünetek
Tisztelt doktornő! Szeretném megkérdezni hogy a fent leírt tüntek alapján lehet e gyereket vállalni tovabbá mennyire súlyos az...
Tesztoszteron szint
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Fokozott hajhullás miatt kértem egy komplex hajhullás laborcsomagot, melyben annyi eltérés volt, hogy a tesztoszteron...
Pajzsmirigy göb