Ritmusszabályozó

Tisztelt Doktornő! Egy fél szem Sobycor-t (2,5mg) kell szednem reggelente, mitralis prolapsus, magas pulzusszám miatt.Most kb.5 hetes terhes vagyok.Kérdésem az volna, hogy szedhető-e ez a gyógyszer terhesség alatt? Ha nem szedem nagyon magas a pulzusom,de félek, hogy ha szedem ártok a babának. Köszönettel: egy kismama

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza magas pulzusszám témában

Kedves Kérdező ! Várandós állapotban megfelelő indikációban ennek a gyógyszernek a szedése megengedett.

A terhesség alatt a pulzus élettani okokból ismgasabb, nem biztos, hogy ez igényel speciális kezelést.

Azt hogy jelen állapotban szükséges-e, illetve mekkora adagdban, csak vizsgálat alapján lehet eldönteni

Üdvözlettel: Dr. MOlnár Dóra

Kérdés: 2021. március 22., 14:09; Megválaszolva: 2021. március 24., 23:48
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Miért magas a pulzusom?
Tisztelt Doktor Úr / Nő! 24 éves férfi vagyok. Két hónapja a háziorvosom magas nyugalmi pulzusra (100 volt fekve) felírt béta blokkolót -...
Magas pulzus, mellkasi szúrás
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 20 éves férfi vagyok, 1-2 hetente használtam kannabiszt stressz csökkentésére. Januárban az egyik használat után egyből...
Nyugalmi pulzus
Tisztelt Doktor úr/Nő.Ülő munkát végzek és nyugalmi állapotban a pulzusom 60-90között mozog.Elkezdtem futni hogy egézségesebb életmódot...
Sinus tachycardia
Szép napot! Problémáim a következők: November elején lettem rosszul, szédültem, mellkasomban nyomásérzés, hányinger.Pulzusom felment 150-re...
tachycardia
Tisztelt Doktornő! Tegnap voltam ekg-n és a doktornő sinus tachicardia-t állapított meg. Nagyon megijedtem mert panaszom nincs. Az tény, hogy...