• Szív problémák?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Nagyjából lassan 2hónapja küzködöm különböző tünetekkel . Az egész gyomorpanaszokkal indult, görcsök, hasmenés, hányinger... Ezeket a dolgokat azonnal kivizsgáltattam, háziorvos, vérvétel, két magán gasztroenteorológushoz is elmentem (nem akartak gyomorrükrözésre küldeni mert reflux gyanú miatt 06.24-en voltam és nem igazolódott), hasi ultrahangon is jártam, az eredmények semmi elváltozást nem mutatnak, a lipaz szintem egy nagyon kicsivel magasabb. Aztán egy 3 hete körülbelül elkezdtem érezni egy gombóc szerű érzést a torkomban, feszülést hátul a mandulát környékén, fül orr gégész megvizsgált -2 is- semmit nem találtak, a fülemben is elkezdtem érezni (pontosabban alatta) a feszülést, ott egy kicsit keményebb is a jobb oldalon, tovább küldtek nyaki ultrahangra is, jövő héten lesz esedékes. Ezzel egyidőben viszont a pulzusom is magasabb lett szinte állandóan 90-110közt van. Egyik nap már szívinfarktus szerű tüneteket is produkáltam ezzel elmentem ügyeletre, EKG, vérvétel - triponint és CK is - ezek rendben voltak ,másnap szívultrahang vizsgálaton voltam (magánban, Ezüst fény klinika) ott is annyit mondott hogy a pulzusom magas de semmi elváltozás nincs. Nagyjából egy hónapja mellkas röntgenen is jártam (tüdő miatt, munkához kellett) semmilyen kóros elváltozást nem mutatott az sem. Ez alatt az idő alatt kialakult bennem egy erős félelem a betegségtől. A gyomor problémák rendeződtek, ezalatt nagyjából 6kilot fogytam, étvágyam van, eszek is és most ez a pulzus emelkedés (mellette enyhe émelygés, általános fáradtság, gyengeség, többször kell mely levegőt vennem hogy legyen elég) zavar nagyon. Tudna segíteni hogy milyen irányba érdemes tovább mennem, mire gondoljak, mi lehet ez? Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Árki Ildikó válasza a magas pulzusszám témában

        Tisztelt Kérdező! Kérem, jelentkezzen háziorvosánál a panaszokkal, a vizsgálati terv és a diagnózis felállítása orvos feladata a személyes vizsgálat után. A magas pulzusszám és fogyás felveti a pajzsmirigy betegség (hyperthyreosis) gyanúját (de más betegség is állhat a tünetek hátterében) "Gombócérzés, nagy levegővételek, mert úgy érzi nem elég" tünetegyüttes pedig szorongásos zavarra is jellemző lehet. Mielőbbi jobbulást kívánok!


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó

        Kérdés: 2019. november 05., 15:49; Megválaszolva: 2019. november 07., 22:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: