pajzsmirigy alulműködés?

Tisztelt Drnő! A pajzsmirigy alulműködés tüneteit produkálva (száraz bőr, súlygyarapodás min. kalóriabevitel mellett, székrekedés, zsibbadás a végtegokban, folyamatos fáradékonyság, magad koleszterin szint..) a köv leletekkel rendelkezem: TSH 2, 05 (ref: 0, 27-4, 2) , FT3: 2, 81 (3, 95-6, 8) , FT4: 8, 98 (12-22) . Ön szerint az alacsony FT3 és FT4, de normális TSH érték mellett - a fenti tüntetek produkálva- lehetséges egy kezdődő pajzsmirigy alulműködés fennforgása? (az első orvosom nem foglalkozott ezekkel a leletekkel, egy másik viszont pajzsmirigyalulműködést gyanít..) Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy alulműködés témában

Tisztelt kérdező!

Ezek az értékek utalhatnak betegségre. Mindenképpen ajánlom, hogy keressen fel endokrinológust. A TSH csak akkor lesz magasabb pajzsmirigy alulműködésben alacsony fT3 és fT4 szintek mellett, ha a "hiba" a pajzsmirigyben van. Ha az agyalapi mirigynél van a probléma gyökere, akkor lehet ilyen hormonstátusza, amit vizsgálni és kezelni is kell.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. augusztus 08., 09:38; Megválaszolva: 2012. augusztus 10., 18:50
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint