pajzsmirigy alulműködés?

Tisztelt Drnő! A pajzsmirigy alulműködés tüneteit produkálva (száraz bőr, súlygyarapodás min. kalóriabevitel mellett, székrekedés, zsibbadás a végtegokban, folyamatos fáradékonyság, magad koleszterin szint..) a köv leletekkel rendelkezem: TSH 2, 05 (ref: 0, 27-4, 2) , FT3: 2, 81 (3, 95-6, 8) , FT4: 8, 98 (12-22) . Ön szerint az alacsony FT3 és FT4, de normális TSH érték mellett - a fenti tüntetek produkálva- lehetséges egy kezdődő pajzsmirigy alulműködés fennforgása? (az első orvosom nem foglalkozott ezekkel a leletekkel, egy másik viszont pajzsmirigyalulműködést gyanít..) Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy alulműködés témában

Tisztelt kérdező!

Ezek az értékek utalhatnak betegségre. Mindenképpen ajánlom, hogy keressen fel endokrinológust. A TSH csak akkor lesz magasabb pajzsmirigy alulműködésben alacsony fT3 és fT4 szintek mellett, ha a "hiba" a pajzsmirigyben van. Ha az agyalapi mirigynél van a probléma gyökere, akkor lehet ilyen hormonstátusza, amit vizsgálni és kezelni is kell.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2012. augusztus 08., 09:38; Megválaszolva: 2012. augusztus 10., 18:50
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Inzulinrezisztens vagyok?
Kedves Doktornő! Múlt héten jártam terheléses inzulinrezisztencia vizsgálaton, és a következőek az eredményeim: Glükóz: 5,1 Glükóz 60...
Szputnyik v oltás
Kedves Doktornő/Dotor Úr! Göbösödés miatt a pajzsmirigyem bal lebenyének egy részét el kellett távolítani. Ennek következtében alulműködés...
Lehet inzulinrezisztancia?
Tisztelt Doktornő/ Doktor úr! 33 éves, 170 centi, 60 kilós nő vagyok, gyerekvállalás előtt. Még 2020 elején jártam 3 pontos terheléses...
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Tisztelt Dr Fáklya Doktornő! Diagnosztizált pajzsmirigy alul működésem és Hashimotóm van. Alulműködés gyulladt pajzsmirigy miatt.Több éve...
Magas prolactin szint
Tisztelt Dr. Nő/ Úr! Négy éve folyamatosan magasabb a prolactin értékem,mely 1000mlU/L -nél egyszer volt magasabb,általában 600...