pajzsmirigy vérvétel-eredmények

Tisztelt Doktornő, a nőgyógyászom menstruációs ciklus rendszertelenség okán (amit akkor annak tulajdonítottunk, hogy kihagytam a fogamzásgátlót egy alkalommal) elküldött általános vérvételre, aminek során kiderült, hogy magas a TSH szintem ezért pajzsmirigy vizsgálatra kellett mennem, és itt a lenti eredményeket kaptam. Némileg aggaszt a referenciaértéktől való ilyen mértékű eltérés, és szakorvosi konzultációra csak 2 hét múlvára kaptam időpontot, így szeretném kikérni az Ön véleményét az eredményekről. TSH: 36, 780 (ref. ért.: 0, 550-4, 780) T4: 12, 64 (ref. ért.: 11, 50-22, 70) T3: 4, 47 (ref. ért.: 3, 50-6, 50) Anti-TPO > 1300.0 (ref. ért.: 0, 00-60, 00) Anti-thyreoglobulin 302, 0 (ref. ért.: 0, 00-60, 00) A menstruációs ciklus 17. napján voltam a vérvételen és az előző hónapban még fogamzásgátlót szedtem, de az orvos javaslatára a vizsgálat pontossága érdekében abbahagytam. Az általános vérvételen majdnem pont 1 hónappal ezelőtt voltam ott a TSH 47, 70 (ref.ért.: 0, 4-4, 0) ; T4: 12, 6 (ref.ért.: 9, 00-19, 50) ;T3: (ref.ért.: 2, 60-5, 70) Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy alulműködés témában

Tisztelt kérdező!

Önnek autoimmun eredetű pajzsmirigy alulműködése van. Hormonpótlás szükséges. Endokrinológiai szakrendelésen kell megjelennie.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2015. november 03., 20:04; Megválaszolva: 2015. november 08., 17:34
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy alulműködés- terhesség
Kedves doktornő, Áprilisban volt egy vetélésem, 12 hetes uhn nem volt szivhang. Elmentem vizsgálatokra, júniusban a pajzsmirigyre ezek az ertekeim...
Pajzsmirigy alulmüködés
Tisztelt Doktornő! Endokrinológus szakorvost nem tudtam választani, jelenleg nem volt a listában, ezért választottam önt, remélem tud válaszolni a...
TSH szint beállítása 47 éves...
Kedves Doktornő! Pajzsmirigy alul működésem van, ez 2, 5 hónapja derült ki, akkor a TSH 4, 6 volt. Azóta szedem a Letrox tablettát, napi 25...
Mekkora a baj?
Kedves doktornő tanácsát szeretném kérni! 5 éves gyermekemnek láthatòvá vált a nyakán a pajzsmirigye.Néha picikét köszörüli a torkát.Labor...