Pajzsmirigy alulmüködés

Tisztelt Doktornő! Endokrinológus szakorvost nem tudtam választani, jelenleg nem volt a listában, ezért választottam önt, remélem tud válaszolni a kérdésemre. 2019. márciusában diagnosztizáltak nálam pajzsmirigy alulmüködést, (leleteim: TSH 6,27 mIU/L (0,400-4,000) , szabad T3 6,94 pmol/L (2,80-6,50) , a többi érték ref. tartományon belül volt. UH: jobb lebenyben 6mm-es göb, a bal lebenyben 8 mm-es meszes göb ábrázolódik. Szcintigráfiás vizsgálat is, mely kóros eltérést nem mutatott. melyre Jodid 200 mikrogramm tablettát kaptam. 2020.06.19-i vérkép: TSH 4,9 mIU/L, szabad T3 7,94 pmol/L, UH: előző évhez képest nem változott. Az elmúlt hetekben ingadozott a vérnyomásom, egy hete egész nap magas volt (160/90 - 170-95) , háziorvos vérnyomáscsökkentőt Tanydon 40 mg tablettát írt fel, amit ezentúl szednem kell. Minden reggel csurom vízes a nyakam, melegebb időben kb. 25 fok felett rengeteget izzadok, nyirkos kezem, lábam. Lábaim megduzzadnak. Pulzusom mindig magas (90-100) . Kérdésem: a leírtak alapján, milyen kezelés (esetleg gyógyszer váltás) , illetve további vizsgálat ajánlott? Köszönettel és Tisztelettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza Pajzsmirigy alulműködés témában

Kedves Kérdező! A leírtak alapján tüneteket nem okozó, enyhe pajzsmirigy alulműködése van. A leírt izzadás, remegés ezzel nincs összefüggésben, ezt inkább feszültség, idegesség okozhatja. A pajmirigyműködés féléves kontrollja javasolható.

Kérdés: 2020. július 04., 12:01; Megválaszolva: 2020. július 06., 16:29
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Pajzsmirigy alulműködés- terhesség
Kedves doktornő, Áprilisban volt egy vetélésem, 12 hetes uhn nem volt szivhang. Elmentem vizsgálatokra, júniusban a pajzsmirigyre ezek az ertekeim...
TSH szint beállítása 47 éves...
Kedves Doktornő! Pajzsmirigy alul működésem van, ez 2, 5 hónapja derült ki, akkor a TSH 4, 6 volt. Azóta szedem a Letrox tablettát, napi 25...
Mekkora a baj?
Kedves doktornő tanácsát szeretném kérni! 5 éves gyermekemnek láthatòvá vált a nyakán a pajzsmirigye.Néha picikét köszörüli a torkát.Labor...
pajzsmirigy vérvétel-eredmények
Tisztelt Doktornő, a nőgyógyászom menstruációs ciklus rendszertelenség okán (amit akkor annak tulajdonítottunk, hogy kihagytam a fogamzásgátlót...