• Pajzsmirigy alulmüködés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Endokrinológus szakorvost nem tudtam választani, jelenleg nem volt a listában, ezért választottam önt, remélem tud válaszolni a kérdésemre. 2019. márciusában diagnosztizáltak nálam pajzsmirigy alulmüködést,(leleteim: TSH 6,27 mIU/L (0,400-4,000), szabad T3 6,94 pmol/L (2,80-6,50), a többi érték ref. tartományon belül volt. UH: jobb lebenyben 6mm-es göb, a bal lebenyben 8 mm-es meszes göb ábrázolódik. Szcintigráfiás vizsgálat is, mely kóros eltérést nem mutatott. melyre Jodid 200 mikrogramm tablettát kaptam. 2020.06.19-i vérkép: TSH 4,9 mIU/L, szabad T3 7,94 pmol/L, UH: előző évhez képest nem változott. Az elmúlt hetekben ingadozott a vérnyomásom, egy hete egész nap magas volt (160/90 - 170-95), háziorvos vérnyomáscsökkentőt Tanydon 40 mg tablettát írt fel, amit ezentúl szednem kell. Minden reggel csurom vízes a nyakam, melegebb időben kb. 25 fok felett rengeteget izzadok, nyirkos kezem, lábam. Lábaim megduzzadnak. Pulzusom mindig magas (90-100). Kérdésem: a leírtak alapján, milyen kezelés (esetleg gyógyszer váltás), illetve további vizsgálat ajánlott? Köszönettel és Tisztelettel:

        Dr. Szanyi Andrea válasza a Pajzsmirigy alulműködés témában

        Kedves Kérdező! A leírtak alapján tüneteket nem okozó, enyhe pajzsmirigy alulműködése van. A leírt izzadás, remegés ezzel nincs összefüggésben, ezt inkább feszültség, idegesség okozhatja. A pajmirigyműködés féléves kontrollja javasolható.


        Kérdés: 2020. július 04., 12:01; Megválaszolva: 2020. július 06., 16:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.