Lecsökkent ébredési hőmérséklet

Tisztelt Doktor Úr! Gyermekvállalási terveink miatt az utóbbi időben számos kivizsgáláson estünk át, és enyhe pajzsmirigy alulműködést diagnosztizáltak nálam (TSH: 4, 3. Endokrinológus javaslatára lassan két hónapja Letroxot szedek emiatt, és szépen csökken is a TSH-m (már csak 3, 4) , viszont ezzel együtt az ébredési hőmérsékletem is átlag 35, 6-ra csökkent (a korábbi 36, 3-ról) . Ez csak azért aggaszt, mert korábban teljesen szabályos hőgörbém volt, és tudtommal az alacsony ébredési hőmérséklet éppen alulműködésre utal - amire elméletileg a gyógyszert szedem! Akkor hogy is van ez? A legközelebbi időpontom szeptemberre van az orvosomhoz, de addig sem szeretnék kétségek közt lenni. Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza pajzsmirigy alulműködés témában

Tisztelt Kérdező!

Az ébredési hőmérsékelt nem mérvadó a pajzsmirigy működés ellenőrzésében. A TSH gyermekvállalás esetén 1 körül ideális, így a gyógyszerbeállítást tovább kell csinálni.

Kérdés: 2012. július 29., 23:09; Megválaszolva: 2012. július 30., 22:51
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
Szputnyik v oltás
Lehet inzulinrezisztancia?
Dr Fáklya Mónikához: Terhesen...
Magas prolactin szint
Pajzsmirigy aspirációs citológiai...