• Milyen kezelést javasolnának?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Diagnózisok (BNQ): E0390 Beavatkozások (WHO): 36110 Nyaki lágyrészek UH vizsgálata (xl) 36111 Pajzsmirigy UH vizsgálata (xl) 36112 Nyaki erek UH vizsgálata (xl) Vélemény A pajzsmirigy jobb lebenyének nagysága:9xl2x32mm A bal:lOxl3x3emm A pajzsmirigylebenyek echoszerkezete kifejezetten inhomogen,egyenetlen. A nyakon a nagyerek tágassága, lefutása szabályos.Jo.-n az a.c.c. kranialis harmadában néhány 4mm harántátm. lymphoglandula látható. Rendelési adatok: Iránydiagn. : K2940 Idült atrophiás gastritis Klinikai diagnózis ás adatok: Klinikai dg.: Idült atrophiás gastritis. Beküldött anyag: Gyomorban a nyálkahártya a szokásosnál vékonyabb, redözete szinte teljesen elsimult, melyből biopsias mintát vettünk. Beküldött anyagok; Mintaazonosító Megnevezés Dátum Idő H2OOPAT0O11212A gyomor biopsia antrum 2010.06.23 14:57 Makroszkópo leírás: Diagnózis BNO; 1(2950 Morf: Kód Megnevezés Menny. Pont 29000 Szövettani vizsgálat a szokásos feldolgozási 1 4758 88465 Laboratóriumi mintaszállítás közigazgatási ha 1 68 „2 1 KŐRSZÖVETTANI LELET Érkezett: 2010,06.25 15:00 KSZ naplószám; H2OLOPATOO11212 1. BP Paraffinos blokk 1 1,01. N178 M HE 1 1.02. N008 M Giemsa 1 1.03. N021 N PAS-AK 1 Indítási adatok: 1 köménymaanyi, 1 szinesgombostüfejnyi, 1 gornbostüfejnyi szövet (Jel;lép) Mikroszkópos leírás Minta: H2Q1QPATOO11212A HSGYAN Mikroleírás Dysplasia, malignitás, HP infectio jeleit nem láttu.k Diagnózis/vélemény Felszínes, enyhén J.obos gyomor corpus mucosa részletek, kiterjedten complett intestinalis metaplasiával (A tipusú gastritisnek megfelelhet) WHO kódok: Idült gastritis k.m,n.

        Dr. Plósz János válasza a gastritis témában

        Rendszeres (éves) gastroscopos követést, injectios B12 vitamin-pótlást javasolnék. Gyomorpanaszok esetén a bevonószerek segíthetnek (pl. Venter)


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. szeptember 26., 21:26; Megválaszolva: 2010. szeptember 28., 14:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: