• Érdeklődés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Gyomortükrözéses leletem a következő: A gégebemenet ép, a nyelőcső jól tágult, a lumen szabályos,a nyálkahártya ép,a cardia 38 cm nél nem jól zár. A gyomorban kp mennyiségű,részben epés secretum van,a gyomorfal jól tágúlt, a corpus redőzet megtartott,a nyálkahártya foltokban hyperaemiás. Az angulus ép. Az antrum nyálkahártya foltokban hyperaemiás,a pylorus szabadon átjárható, a bulbus bőséges epés váladékot tartalmaz. A nyh.-a több gastricus metapl.-ra jellemző polypoid vastagodást mutat. Postbulbarisan szabályos lumentágasság és kerkring redőzet,ép nyálkahártya látható. Inversioban a fornix és a subcardiális terület ép. Vél: Dysfunctios cardia.NERD susp. Gastritis macroscopos képe. Biliaris reflux. Emozul 40 mg reggel 1 szedését javasolták.Lassan egy hónapja szedem.. Elég lehet ez a gyógyszer a panaszok megszüntetésére? Gyomorszáj fájdalom és folyamatos éhségérzet. Szinte 2 óránként ennem kell,akkor úgy ahogy enyhül! Éjszaka is erre az éhségérzetre kelek és így aludni sem tudok! Lehet nem használ az emozul? Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Plósz János válasza a gastritis témában

        A savas jellegű panasz megszüntertésére elég kellene hogy legyen az Emozul. Azonban ha reflux, illetve gyomorürülési nehézség is felmerül, érdemes lehet megfontolni prokinetikumok (Itopride, Motilium, Cerucal) használatát is, ezek a nyelőcső, gyomor ürülését serkentik, csökkentik a savas és epés refluxot is. Talcid vagy Gaviscon panaszvezérelt használata szintén segíthet a gyógyulásban.


        Kérdés: 2020. február 27., 18:10; Megválaszolva: 2020. február 28., 20:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: