Gyomorhurut

Kedves Doktor úr! Tavaly enyhe krónikus gastritist diagnosztizáltak nálam, teljesen véletlenül, vékonybél biopszia miatti tükrözés során derült ki, kevés panaszom volt igazából. Figyeltem az étkezésre, de ezek nem múltak el, és mostanra nagyon felerősödtek, pl. állandó éhség, ugyanakkor émelygés, teltségérzés, és már a savamat is érzem, visszatérő légúti panaszaim is vannak (a tükrözés alapján nem mondták, hogy refluxom is lenne, de kis rekeszsérvem van) . Kértem a háziorvostól gyógyszert, Controloc 40 mg, napi 1x, reggel éhgyomorra, de sok információt nem kaptam mellé. Megfelelő gastritisre ez a dózis? Mennyi ideig kell szedni körülbelül, mikorra várható, hogy enyhülnek a tünetek, és mennyi ideig kell utána fenntartó kezelés? Nagyon nem szeretnék tartósan gyógyszereken élni. Hogy kell ezt együtt szedni pajzsmirigy alulműködésre kapott hormonnal, elég, ha az után fél órát várok, majd Controloc, majd egy óra múlva evés? És még egy kérdés, érezhetem a gastritis miatt úgy néha, mintha leesett volna a vércukrom (gyengeség, szédülés, ha nem eszek)? Köszönöm a segítségét!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza Gastritis témában

Ha a panaszok most fokozódtak, akkor nem feltétlenül a gastritis az ok, könnyen lehet hogy a hiatus hernia mellett reflux-betegség alakult ki. A Controloc 1x40mg erre megfelelő terápia, azonban nagyon fontosan az életmódi változtatások: gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések, ágyban fejvég megemelése, szénsavas italok kerülése, étkezést követően 2 órán belül nem szabad vízszintes helyzetbe kerülni. A pajzsmirigy-homonpótlásra szedett szer és a Controloc nem befolyásolják egymást. A szédülés, gyengeség inkább vércukor vagy vérnyomásesés eredménye lehet, a gastritis ilyen tünetet nem okoz.

Kérdés: 2015. május 14., 11:13; Megválaszolva: 2015. május 14., 15:36
Kérdések és válaszok: Egyéb
Serum Calcium
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?
Covid oltás után alkohol?
Hasi fájdalom