• Vastagbélpolyp

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T.dr.Nő/Úr! Polip eltávolításon voltam jan.27-én. A szövettan súlyosdispláziát igazolt infiltráció nélkül, miveltöbb polipot találtak volt benne nyeles kb10-15mm átmérőjű1db.1dbkb.2cm átmérőjű, 1db borsó nagyságú, 1db 2-2, 5cm átmérőjű szabálytalan alakú de épfelszínű a bélfalon ülő amenél a bélfal merevnek tűnt, Mikro leírás:immunfenotipus:p53:2+(, myofibrolastok)2+(dyspláshám), SMA(actin):- (infiltráció nem bizonyított).PAS-AK:nyákdepletiót igazolt, malignitás jeleit nem láttuk. Módosított Vienna klasszifikáció:high grade dysplásia/adenoma.˝in toto eltávolítását javasoljuk.

        Dignózis/vélemény

        sigmabél:Tubulovillosus adenoma felszínesrészletei súlyos dysplásia jeleivel, bevérzéssel, lobosodással

        BNO:D1260 colon k.m.n.jóindulatúdaganata.Ebből annyit értek ami magyarul van.az lenne a tiszteletteljes kérésem, hogy amit csak lehet megtudnom azt mind szeretném ha ismertetné velem.Köszönettel:István.

        WEBBeteg szakértő válasza a polyp témában

        Tisztelt Kérdező!

        A leírt polipban a daganat megelőző állapot jeleit látták. Ebben az esetben a leglényegesebb, hogy az eltávolítás síkjában beteg volt-e a nyálkahártya. Mivel ellenőrzésre és gondozásra kell ezek után járni, keresse fel gasztroeneterológus szakorvosát. Az eltávolítás szintjében lévő nyálkahártyaképet tisztázni kell. Kérje az orvos segítségét, mivel a bemásolt szövettan nem teljes.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2010-03-18 18:17:54; Megválaszolva: 2010. március 18., 18:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: