endometriális polypus

Kedves Dr Úr, 2 miómám van, a nagyobb 3 cm-es fundusban.Ezzel egyenlőre nem lehet mit kezdeni. Emellé még pénteken polipot állapítottak meg. Mivel babát tervezünk a párommal (első baba) , ezért nem tudom, hogy próbálkozzunk-e, vagy műttessem-e meg a polipot. Ha megműttetem, fáj-e, hány napot kell itthon maradnom, mikortól lehet próbálkozni. Hogy zajlik ez a műtét, milyen veszélyei vannak, terhesen végezhető-e? Nem zavarja-e össze a szervezetemet a beavatkozás? (most a fájdalmas mensesen kívül nincs egyéb bajom) Nem ártunk-e nagyobbat, ha hozzányúlúnk? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Tekse István válasza polyp, myoma témában

Kedves Kérdező!

A kérdéseire vizsgálat nélkül nehéz válaszolni, mert sok tényező szabja meg a választ. Összességében a polyp eltávolítás mindenképp javasolható, hiszteroszkópos beavatkozással (terhesen nem végezhető, veszélye gyakorlott kézben minimális ) . A myomát is érdemes kontrolláltatni, az, hogy fundusban van nagyon általános.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2015. május 16., 20:54; Megválaszolva: 2015. május 25., 16:09
Kérdések és válaszok: Egyéb
Post covid nehézlégzés
Laboratóriumi eredmény
Lenyeltem!
Izomrángás
Serum Calcium