Furcsa hasi fájdalom

Kedves Doktor Úr! Pár napja azt tapasztalom, hogy egy jól behatárolható területen, ami a köldökömtől jobbra 6-7 cm-re, és a köldöktől feljebb kb 3-4 cm-rel helyezkedik el, egy kb 5 centis foltban fáj a hasam. Az a furcsa, hogy csak akkor, ha megnyomom, vagy valamitől megnyomódik, pl ha fordulok az ágyban, tüsszentek stb. Egész kis nyomásra is érzékeny. A fájdalom tompa, nem szúró vagy hasogató jellegű. Nem övszerű, nem sugárzik sehova. Elég kicsit megnyomi közel a hashártyához, már érzékeny. Mélyebben nem nyomogattam, mert nem jó, és egyszer volt olyan, hogy 1-2 órára egész jól elmúlt, de aztán visszajött. Nem látszik sérvszerű kitüremkedés vagy ilyesmi. (Amúgy rekeszsérvem van pl, de az úgy tudom a gyomorszájnál van nem ezen a részen.) Egy nappal később emellé jelentkezett kis, szúrkáló gyomorszáji fájdalom is, szerencsére csak gyengén, abban meg az a furcsa, hogy ha fekszem, nem fáj, he nem fekszem, érzem. A gyomorszáj nem érzékeny nyomásra. Szedem a Nexiumot, amitől évek óta tök jól szoktam lenni, nem érzek gyomorégést. Ma már hasmenésem is volt, de ez lehet azért mert ideges vagyok, hogy mi okozhatja ezt. Olyan nem lehet mögötte, hogy mondjuk karácsonykor valami nagy zabálás megterhelte volna az epét, mert én sosem lakom jól, csak csipegetek, vega is vagyok. Alkohol, dohányzás, kávé sincs. Vannak viszont autoimmun betegségek (hashimoto, sjögren) Májenzimjeim az alkalikus foszfatázt leszámítva kis mértékben (1,5, max 2szeresen) emelkedettek szoktak lenni. Kb 3 hónapja voltam hasi UH-n, a kis májhemangiómákon kívül minden oké volt, igaz, akkor még nem is fájt semmi. Más tünetem nincs, étvágy, testsúly, testhő rendben. Mi okozhatja ezt a furcsa tünetet? Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Plósz János válasza hasi fájdalom témában

Bélhurut okozhat ilyen jellegű fájdalmat. Érdemes lehet pár napig Tasectan capsulát használni (3x1), majd pár hétig probiotikumot szedni. Addig is érdemes enni gyakran, rendszeresen, egyszerre keveset. Ha a panasz nem szűnik, vagy súlyosbodik esetleg más is társul hozzá, kivizsgálás szükséges (kezdésnek labor, hasi UH kontroll).

Kérdés: 2021. december 29., 12:05; Megválaszolva: 2021. december 30., 08:31
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hasi és egyéb panaszok
Tisztelt Dr úr! ojan kérdésel fordulok önhöz hogy vissza vissza térö problémám hogy ojan has fájás jön rám hogy egyszere érzek sok mindent.Pl:...
Köldök körüli fájdalom
Kedves Doktor Úr! Emésztési problémáim évekkel ezelőtt kezdődtek. Minden vizsgálat készült a tükrözéseken keresztül, az allergia és...
Hasi fajdalom
Tisztelt doktor Úr! Kedden írtam Önnek felhasi panaszaim miatt, melyek újra és újra elő jönnek. Gyakorlatilag nem tudják megmondani hogy mitől...
Lehet e hasnyálmirigy gyulladas?
Tisztelt doktor Úr! Ismételten a segítségét szeretném kérni! Pár hónapja írtam Önnek hasonló témában. Akkor nagynezen hosszú diétázas után...
Akut Hasnyálmirigy
Üdvözlet! A kérdés eléggé összetett, a diagnozisok közül nem tudom melyik igaz. Sokat szenvedek má 20 éve a fájdalomtol ami hirtelen, mindig...