Mi okozhatja a hasi problémákat?

Tisztelt Doktor Úr! Egy hónapja éreztem bal alhas tájékon tompa fájdalmat. Azóta voltam vérvételen, vizeletvizsgálaton, 2 ultrahangon és nőgyógyászaton. Minden eredményem negatív. 10 éve chron beteg vagyok, de jelenleg nem látható megvastagodott bélszakasz sem. Az ultrahangot készítő doktornő szerint szorulás okoz panaszokat a szigmabélnél. Vettem hashajtót, amitől enyhült a panasz, de aztán visszajött. Úgy érzem puffadok és néha apró szúrásokat érzek a has egész területén. Kapszulás gyomor- és vékonybél tükrözésen tavaly voltam, ami részben érintette a vastagbél területét is. A kezelőorvosomhoz kértem időpontot, de sajnos csak az ünnepek után tud fogadni. Mi lehet a gond és mit tudok tenni ellne? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasi fájdalom témában

Ha inkább székrekedés van, akkor lehet, hogy nem a Crohn okozza a panaszokat, maga a székrekedés is képes ilyen jellegű bal alhasi panaszt produkálni. Bő folyadékfogyasztás, rendszeres testmozgás, a rostbevitel fokozatos emelése, probiotikum kúraszerű használata segíthet (Progastro825, Bio-Kult).

Kérdés: 2021. március 31., 01:24; Megválaszolva: 2021. március 31., 20:36
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok
Pfizer vakcina akut gyomorhurutra...
Betegségről