• Mi lehet a probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        1-2 hónapja bélszakaszt érintő diszkomfort érzést érzékelek gyakran. Hasmenésem nem teljesen folyik, hanem van állaga, de nincs alakja és nedves talán kicsit nyákos, további tünet a puffadás, az alsóbb bél régiókban esetleges fájdalom, szellentés, bűzös. Kb. Hetente-kéthetente van ilyen problémám és 2-3 nap múlva eltűnik és visszatér normális széklet formájába. Nem élek annyira stresszes életet, nincs rizikófaktor. széklet színe agyagszínű (normális esetben szilárd sötétebb barnás színű), általában szén tablettát szoktam bevenni, ami segít, szürkésre színezve a székletet. Szemmel látható vér nem látható. Mielőbbi választ előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a széklet változás témában

        A panaszt lezajlott gyomor-bélhurut illetve a visszamaradt bélflóra-eltérés, irritabilitás okozhatja. Javulás a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések tartásától, probiotikumpár hetes használatától várható. A rendszeres testmozgás, a stresz megfelelő feldolgozása is segít a panaszok megszüntetésében.


        Kérdés: 2019. október 07., 21:13; Megválaszolva: 2019. október 09., 13:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: