Hirdetés
      • Emésztőrendszeri rendellenesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr Nagyon lefogytam az utóbbi időben, 8 kg-ot fél év alatt. Január elején kardiológiai kontrollon voltam, a doktornő azt mondta, hogy ennek az okát ki kell vizsgálni. Aludni 2-3 órát tudtam éjszakánként. Azon kívül, hogy volt szerintem normális, de nagy mennyiségű székletem, olyan volt, mintha a táplálék átszaladna az emésztőrendszeremen. Volt, amikor 3 óra, a legtöbb 10 óra alatt átszaladt rajtam a táplálék (céklasalátával próbáltam ki). Befeküdtem a belgyógyászatra, 9 napig voltam ott. Minden Vizsgálatot elvégeztek: mellkasröntgen, hasi ultrahang, terheléses ekg, pszichiátria, gyomortükrözés, vastagbél tükrözés, hasi ct kontrasztanyaggal, labor, tumor markerek, széklettenyésztés. Gyulladásmentes diverticulosis, pajzsmirigy alulműködésre való hajlam, csökkent glükóz tolerancián kívül mást nem találtak. A panaszaim viszont továbbra is fennállnak, további 3 kg-ot fogytam napi négyszeri étkezés mellett. Mi lehet a fogyás oka? IBS? Vagy esetleg a táplálék nem szívódik fel az emésztőrendszeremben, túl gyorsan kiürül? Válaszát előre is köszönöm. Éva

        Dr. Plósz János válasza a fogyás témában

        Az IBS-ben a fogyás abszolút nem illik bele. Felszívódási zavar, emésztési zavar előfordulhat, ezen a kórképek hasmenéssel, fogyással járnak. Érdemes lehet lisztérzékenységet, széklet-elasztázt vizsgálni, emésztőenzim-pótlást kezdeni.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. április 16., 11:10; Megválaszolva: 2019. április 16., 22:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: