• Puffadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor úr Voltam colonoscopos vizsgálaton nem múló puffadás teltségérzet, székrekedés, falhasi diszkonfort, 5kg fogyás miatt. Eredmény: enyhe hyperaemia a terminális ileumban, innen szövettan véve az negatív lett. Ez az eredmény mit jelent pontosan? Ez okozhatja a panaszaimat? A kezelő orvos annyit mondott rost dús étrend. De a panaszaim nem javulnak. Gyomortükrözés is volt enyhe reflux de arról tudtam eddig is sav csökkentővel jól kezelem. Elmúlt hónapokban probiotikum kurákat csináltam javulás nincs.

        Dr. Plósz János válasza a puffadás témában

        A negatív szövettan azt jelenti, hogy nincs specifikus betegség. A puffadás megszüntetésére a levegőnyelés kerülése (lassú evés-ivás-beszéd, "üres" nyelések kerülése), bő folyadékfogyasztás, rendszeres testmozgás, valamint a rostbevitel fokozatos emelése segíthet. A probiotikumok kúraszerű hsználata szintén segíthet (emiatt érdemes többféle készítményt kipróbálni, pár hetes időtartamban).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2018. december 23., 11:28; Megválaszolva: 2018. december 27., 14:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: