Köldök melletti fájdalom

Tisztelt Plósz János Doktor Úr. Eléggé összetett problémával fordulok Önhöz. A teljes kép érdekében egy kis felvezetés az előzményekből. 2021 Augusztusában elvesztettem a feleségem aki 3 évig Melanómával küzdött, így egy eléggé stresszes időszak után vagyok. 2016.-ban 2020-ban és a feleségem halálának napján 2021 augusztusában is volt pitvarfibrillációm, Minden alkalommal kivizsgáltak de szervi eltérést nem találtak. Orvosi visszajelzés szerint a Szimpatikus-Paraszimpatikus idegrendszer okozza. Minden alkalommal Nebivolol mellett 1-2 napon belül helyreállt a normális ritmus. 2021 év végén kezdett kialakulni rendszeres puffadás szinte minden elfogyasztott étel után, (ha egész nap feküdtem akkor nem puffadtam fel) valamint világos (tejeskávé) színű széklet. Tény, hogy korábban is súlyfelesleggel küzdöttem, de most egy kis plusz is felszaladt. Voltam hasi uh.- Eredménye zsírosabb máj és egy 2mm-es koleszterin kicsapódás (polyp) ezen kívül negatív a lelet. A puffadás ellen kiiktattam az étrendből a Glutént és laktózt is, valamelyest javult a helyzet,de még előfordul puffadás. A székletem eléggé lágy formálatlan de semmiképpen sem hasmenéses állagú. Ha nagyon sok rostot eszem akkor azt emésztetlen formában viszontlátom a székletben (pl Zöldbab) A világos széklet sem állandó vannak napok amikor teljesen normális a színe. Ami még fontos, hogy 3 db belső aranyér lézeres kezelése van folyamatban, melyből 2 már megvolt a 3. most lesz Március 11.-én. A kezelés miatt naponta használom a kezelőorvos által adott speciális kúpot. (Tartalmaz: Benzocain, Bals.Peruv., Inj Sol Medrol, Tonogen, Adeps Solidus.) Ami jelenleg a fentieken kívül probléma, hogy a köldököm jobb oldalán küldök középvonalától jobbra kb. 2-3 cm-re minden nap jelentkezik enyhe inkább csak zavaró szúró érzés. Ez többnyire elmúlik fekvésre, illetve széklet ürítés után is elmúlik és egészem másnap délutánig nem is jelentkezik újra. Segítségét kérném, hogy mi lehet a probléma forrása? Rendszeresen szedett gyógyszereim: Nebivolol 5 mg 2x fél tabletta. 0.25 mg-os frontin 1x1-vagy 2x1 attól függ mennyire volt épp stresszes a napom, valamint Asa Protectet. 3 hete szedek Protexin Balance Pro és prebiotikumot is. Válaszát előre is köszönöm Üdvözlettel Zoltán

Dr. Plósz János válasza puffadás témában

A panaszt jó eséllyel a felgyorsult vastagbél-motilitás okozhatja. Ennek oka lehet a bélflóra nem kedvező irányú megváltozása (dysbiosis), fokozott irritabilitás. A probiotikum segíthet (érdemes más készítményt is kipróbálni, illetve tartósabb, 1-2 hónapos használat indokolt), ezen kívül tüneti szerként Duspatalin vagy Meteospasmyl tabletta javíthat a panaszokon.

Kérdés: 2022. február 25., 10:08; Megválaszolva: 2022. február 26., 10:41
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hasnyálmirigy,emésztetlen széklet
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Több éve puffad a hasam a gyomrom környékén evés után. Ha például burgonyát eszem ez fokozódik. Sokszor...
Puffadás
Kedves Doktor úr Voltam colonoscopos vizsgálaton nem múló puffadás teltségérzet, székrekedés, falhasi diszkonfort, 5kg fogyás miatt. Eredmény:...
Puffadás máj gondok
Hónapok óta tartó hasi puffadás normix/ probiotikumot hatására javulgat. De a májam körüli folytonos dizkonfort feszítő érzésem van a...
Reflux csak mellékbetegség lenne?
Tisztelt Cím, Tünetek: -reggeli nagyon rossz szájíz (hányingerem lesz, ha halogatom a fogmosást) , -egész napos puffadás (ébredéskor nem áll...
Bél, gyomor probléma
Tisztelt Dr Úr/Nő! 27 éves férfi vagyok. A problémám a következő. Kb. 1-2 hónapja kezdődött este felé elég erősen görcsölt a hasam alja ami...