• Folytonos puffadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor úr ő 4-5 Hónapja folytonos puffadással küzdök ha eszek hanem hatalmasra puffad a hasam.Nehezíti a mindennapi életet is. Diszokmfort érzés főleg a jobb borda alatt. Hasi UH:Fokozott meteorizmus, hepar mérsékelten megnagyobodott. Vérkép jó.gyomortükrözés negatív.Székletem 2naponta van normál állagú.Étel intolerancia tejre pozitív azt elhagyom 4 hónapja. Egyedűl a normix segített talán kicsit, normaflórt, portexin ibst próbáltam kúraszerűen. Próbálkozzam még egy normix kúrával vagy mással? Milyen időközönként lehet? Milyen probiotikumot szedjek? Vagy esetleg további vizsgálatok? Mit javasol? Háziorvosom nem tud segíteni tanácstalan vagyok. Válaszát előre is köszönöm! Üdv Bálint

        Dr. Plósz János válasza a puffadás témában

        A panasz hátterében állhat fokozott levegőnyelés vagy akár a vékonybél bakterialis kontaminációja is. Előbbi esetében a lassú evés-ivás-beszéd, az "üres" nyelések kerülése segíthet, utóbbi diagnosztizálására laktulózzal végzett H2 kilégzési teszt alkalmas. A Normix kúra ismételhető, a kúra időtartama nyújtható.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2018. november 28., 21:29; Megválaszolva: 2018. december 01., 07:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: