• Gyomorfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! Olyan problémával fordulok önhöz, hogy kb. 1 hónappal ezelőtt elkezdett fájni a gyomrom ( gyomorsavas vagyok és szedtem a savlekötőt, viszont nem sok hatása volt), ez után következett hogy szorulásom volt vagyis kb. 3 napig. Ezek után megszünt pár napra a fájdalom viszont most újra visszatért a gyomorfájás, székletem rendszeresen van viszont azóta a széklet végén friss vér található. Mi álhat ennek a hátterében? Forduljak azonnal orvoshoz vagy házimódszerekkel kezelhető?

        Dr. Plósz János válasza a véres széklet témában

        A székletben észlelt vér mindenképp riasztó tünet, emiatt mindenképp keresse fel háziorvosát (okozhatja aranyeresség, végbélnyálkahártya sérülés, de akár polyp, gyulladás is). HA a gyomorpanasz nem szűnik, érdemes azt is kivizsgáltatni (h. plyori fertőzés? ).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. október 09., 09:27; Megválaszolva: 2018. október 10., 07:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tiszteletem ! UH vizsgálat alapján , : Hepar : Normális nagyságú , diffusan fokozott echogenitású ,benne körülírt kórós képlet nem látható . Diffus máj laesió jelei . Epeutak nem tágabbak . Ez mit is jelen pontosan? Panaszaim : Lepedékes...
        Üdv, Alexandra vagyok 28 éves tavaly júniusban diagnoztizálták nálam a rekeszsérv és a hasnyálmirigy problémám. Korábban többszőr volt már hasnyálmirigy gyulladásom, majd tavaly márciustól nagyon rosszúl voltam. Külföldön élek a...
        Tisztelt Doktor úr/Doktornő! 27 éves vagyok, férfi, 180/70. Panaszaim 3 hónappal ezelőtt kezdődtek és mondhatni 1-2 hete eltűntek. Arra lettem figyelmes, hogy mintha az emésztésem lelassulna, és a korábbi 1-1,5 naponta történő székelés...
        Tisztelt Doktor Úr! Ott kezdeném hogy pár hónapja volt egy szorulásom, amelynek végeredménye az lett hogy vérezni kezdett a végbelem. Ez elmúlt. De nemrég ahogy egy hasmenés után töröltem ki azt hiszem durván csinálhattam, de ismét friss...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Kilenc hónapja folyamatosan puffadok, a tejtermékek fogyasztása után rossz a közérzetem. Az orvosom azt mondta, hogy laktózérzékeny vagyok, de a laktózmentes termékek fogyasztása mellett is folytatódtak a tünetek....
        Az alábbi ultrahang lelet értelmezésben kérnék segitséget. Pancreas nem szélesebb,diffúsan inhomogén szerkezetű,körülírt elváltozás vezetéktagulat benne nemlátszik.Hasi aorta lefutása,tágsága normális.Epetágulat nincsen. A chloecysta...
        Tisztelt Doktor úr/nő A problémán két hete kezdődött kb, nem tudok vécézni , fáj a hasam Ha nagy nehezen tudok is volt hogy picit véreztem és annyira erőlködtem hogy azóta minden alkalommal fájó szúró érzést érzek. Vettem hashajtót...
        Jó napot! 2 éve alhasi fájdalmaim vannak hol bal oldalt hol jobb oldalt szúrt nyomásra érzékeny volt . Az utóbbi 1 évben alhasi középen lent fájdalmam van. De még mindig ingadozó van mikor ball oldalt vagy jobb. Ami agasztó az alhas középen...
        Jó napot. 3 hónapja arra keltem, hogy ég a légcsövem, ha rágyújtok még inkább. Sajnos semmilyen antibiotikum, és gyógyszer nem vált be, úgy néz ki nem légúti eredetű az irritáció oka. Ezután már az orromban is éreztem hogy marós a...
        Tisztelt doktor Úr! Több éve tartó emésztési problémák miatt allergia és intolerancia vizsgálatot végeztek nálam. A vizsgált ételekre allergia nem igazolt, viszont tej és tojás intolerancia igen. Tej IgG gyengén pozitív, tojás IgG...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés