Laktóz érzékenységem van?

Tisztelt Doktor úr! <br> Elmentem gasztroenterologushoz hasi problémák miatt (puffadás, fájdalom évek óta) és beutalt laktóz intolerancia tesztre (vérvétel) . 50g laktózt itattak meg velem az első vérvétel után. Az eredmény: 0. Perc 5, 02 mmol/L 30. Perc 5, 79 mmol/L 60. Perc 4, 53 mmol/L 90. Perc 5, 15 mmol/L 120. Perc 4, 56 mmol/L Azt olvastam hogyha valakinek nincs laktóz érzékenysége, annak legalább 1, 1 mmol/L-el emelkednie kéne a vercukor szintnek. Akkor én laktóz érzékeny vagyok? A gasztroenterologushoz csak március 21re van időpontom, addig jó lenne tudni hogy pontosan ez mit jelent. Köszönettel, Andrea

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza laktóz témában

Igen, ezen vizsgálat alapján annak tűnik. Annak is van jelentősége azonban, hogy a tesztfolyadék elfogyasztását követően jelentkeztek-e a hasi panaszok.

Kérdés: 2018. február 20., 08:25; Megválaszolva: 2018. február 21., 23:37
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Májsérülés következménye...
Tisztelt Doktor Nő/ Úr.! Kisfiam 5 és fél éves augusztus 1-én ovodai balesete során máj, vese bevérzést és egész pocakjára fel vizesedést...
Akut Hasnyálmirigy
Üdvözlet! A kérdés eléggé összetett, a diagnozisok közül nem tudom melyik igaz. Sokat szenvedek má 20 éve a fájdalomtol ami hirtelen, mindig...
Chromogranin A
Tisztelt Doktor Úr! Ez az érték jelezhet valamilyen bajt? (Töltök fel képet a többi eredményről.) Chromogranin A 9,6 ng/mL * (10,0 - 108,0) Előre...
Crohn betegség
Kedves Plósz Doktor Úr! Korábban egy alkalommal már kérdeztem Öntől nagyon korrekt választ kaptam, most...
Fejfájás, homályos látás
Tisztelt Doktor Úr! Ma délután pihenés közben, mikor feküdtem, homályos foltot kezdtem el látni főleg a bal szememmel, kicsit a jobbal is. Ha...