FNH ha tüneteket okoz

Tisztelt webbeteg orvosa! A páromnál 2009-ben hasi ct vizsgálat a májban IV.segmentumában 45x40mm-es nagyságú, korai arteriás fásisban halmozó képletet írt le. A szövettani vizsgálat fnh-t igazolt. Sajnos mostanáig nem foglalkozott vele nem volt kontroll vizsgálaton. Nemrég rosszul lett a munkahelyén mentő vitte kórházba kis ideig volt egy kis eszméletvesztése és erős hasi görcsöt érzett. Nem találtak nála semmit csak a májában növekedet a daganat a hasi ultrahang 15cmx8cm-es lett 2009-ben 4, 5cmx3cm-es volt még találtak mellette két cisztát is. A tünetei amit már régóta észlelt néha borda alatti fájdalom, puffadás, sok a gyomorsava, a hasának régóta fura alakja van és elég nagy is lett és kőkemény, pár hónapja sokat fogyott, étvágytalan, sokszor remeg a keze egyensúly zavarai vannak, vizelete sokszor sötét színű, nagyon fáradékony, levert mindig aludna. Szeretném megkérdezni, hogy esetleg nála az fnh változhatott e rosszindulatuvá. Gondolom ezeket a tüneteket a mája okozza. Előre is köszönöm a választ!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza máj témában

Igen, biztosan a májban lévő jelentős méretű elváltozás okozza a panaszokat. Az FNH alapvetően nem mutat hajlamot rosszindulatú elváltozásra, de a biopszia csak azt a kis mintában lévő eltérést mutatja meg, ahonnan a vétel történik, mellette adenoma is előfordulhat, ez utóbbi pedig már elfajulhat rosszindulatúan.

Kérdés: 2016. szeptember 03., 12:27; Megválaszolva: 2016. szeptember 09., 07:49
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Az FNH zsugorodhat spontán?
Tisztelt Doktornő! Egy hete emésztési, gyomorpanaszok miatt UH vizsgálaton vettem részt, hogy kizárhassuk az epe problémákat. Itt véletlenül...
Megoldás mint műtét?!
Tisztel Doktor Úr/Nő Azzal szeretném kezdeni, hogy 2008-ban FNH miatt történt májműtét. Tünetmentes voltam ez év elejéig. A lényeg, hogy...
Máj gond az alkoholtól
Körülbelül 3 hónapig napi rendszerességgel hatalmas mennyiségű alkoholt fogyasztottam (Napi 1 liter tömény) 2 hete abbahagytam az ivást. Tegnap...
Labor eredmény
Szép napot! A fiam munkaalkalmassági vizsgálatán a vérvétel labor eredménye, magas GOT 36u/l ill. magas GPT 77 u/l értéket mutatott.Tovább nem...