Mi okozhatja a panaszaimat, esetleg felszívódási zavar vagy egyéb?

Tisztelt Doktor úr/nő, A következő panaszom van amit panasznak nevezhetünk. Naponta egyszer székelek többségében és azt vettem észre, hogy a székletem krémes barna színű, tapadós, amennyiben délután is esedékes székelés akkor pedig már jobb normálisabb. Észre vettem még, hogy szelesebb vagyok a kelleténél bármit is eszem, főleg este, és elő elő fordul szél görcs is szúródás bal hasi oldalon és olyan melegség érzet. Éjszaka ez egyáltalán nem veszem észre, jót alszom, nyugodtan. Felkerestem háziorvosom, aki adott egy enyhe görcsoldót valamit pre-probiotikumokat írt fel. Ezt napi 1x szedtem kb 3 hétig a tünetek megszűntek alig voltam szeles és a széklet is normalizálódott. Majd mikor elfogyott a pre-probiotikumom kb 4-6 napra rá ismételten elő jött a szelesedés és a reggeli krémes széklet. Most ismételten beszereztem a pre-probiutikumokat és kúra szerűen elkezdtem szedni. Egyéb panaszom nincs, étvágyam nagyszerű, súlyom állandó sőt most a téli időszakban 2kg-al nehezebb is lettem. Nem vagyok fáradékony, nincs hányingerem, hányás egyáltalán. Hasam nem csikar nem fáj. Nem is voltam megfázva hónapok óta sem. Csináltattam egy vérképet is az is normális volt.Viszont ezek a tünetek stresszelnek és a szelesség páromat is zavarja. Ezért minden reggel már ideges vagyok mi lesz a mosdóban: (. Utalhatnak-e fent felsoroltak esetleg bármilyen egyéb komolyabb dologra mint felszívódási zavarok, IBS, Chrome betegség stb? Előre is köszönöm

Dr. Plósz János válasza széklet témában

A tünetek és a probiotikumra való javulás is arra utal, hogy a nem megfelelő bélflóra állhat a panaszok hátterében (felszívódási zavarral, gyulladásos bélbetegséggel szinte mindig fogyás társul) . Érdemes más típusú probiotikumot is kipróbálni és legalább 1 hónapig használni, rendszeres, intenzív testmozgás és gyakori, nyugodt, kis étkezések mellett.

Kérdés: 2016. március 03., 18:09 ;Megválaszolva: 2016. március 07., 22:18
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Széklet kérdés
Tisztelt Doktor Úr! Már többször írtam Önnek kérdést, de most ismét a segítségét szeretném kérni. 2022 Tavasszal lezajlott egy...
Furcsa dolog a székleten
NEM JAVULÓ SZÉKLET
Tisztelt DR úr A kérdésem a következő lenne , Többször írtam , a dr úrnak , mindig nagyon gyors és, jó diagnózist állapított meg nálam nagyon...
Széklet probléma
Tisztelt Doktor Úr! Székelést követően a wc papíron apró pici fekete pöttyök láthatóak jó ideje. Nem fogyasztottam magvas ételeket. A széklet...
Széklet állapota
Tisztelt Doktorúr/ Doktornő! Két kellemetlen problémával találtam szemben magam, melyek nem tudom, hogy nevezhetőek-e normálisnak, vagy érdemes...