Reggeli székelés hányással

Tisztelt Doktor Úr! Egyre többször tapasztalom a következő jelenséget: reggel ébredés után kb. 10 perc múlva jelentkezik a székletürítési inger, ami ugye jó. Rendszeresen meg is történik a székelés, azonban egyre sűrűbben jelentkezik a székeléssel párhuzamosan erős nyáladzás, hányinger, hányás és erőteljes bélmozgás-hasi fájdalom. Korábban is volt ilyen de sokkal ritkábban (2-3 vagy több havonta) , és egy-egy ilyen helyzetben hasmenéses széklet ürült. Most már két napja jelentkezik ez a tünet, míg korábban erőteljes verítékezés is kísérte, az most elmaradt. A közérzetem a hányást követően helyreáll, étvágyam nap közben jó, semmi egyéb panaszom nincsen. Nyugdíjas vagyok, nem dohányzom, nem fogyasztok alkoholt, és szerencsére semmi olyan problémám nincs, ami miatt folyamatosan feszült lennék. Köszönöm szíves válaszát előre is, üdvözlettel: Honvári Istvánné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza carcinoid? témában

A tünetek ilyen jellegű társulása nem jellegzetes, első körben néhány ritka, kóros hormontermeléssel járó szindróma merül fel bennem (carcinoid szindróma) . Mindenképp kivizsgálást javasolnék (labor, hasi ultrahang, szérum CgA meghatározás) .

Kérdés: 2015. január 08., 07:48; Megválaszolva: 2015. január 08., 08:03
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomorhurut
Alkohol reflux
MRI értelmezése
Hasi uh lelet
Érdeklődés
Üdvözlöm! Olyan tünetem van,hogy két oldalt mid a két mellem alatt mtha nehéz súly lenne. Leginkább ülö helyzetben vagy gyalogláskor...