Szeretnénk pontosabb információt kapni a férjem állapotáról illetve lehetséges javulásáról.

Tisztelt Doktor Úr! Férjemnél (63 éves, autóbuszvezető) egy éve jelentkeztek az első tünetek hasmenés/véres, nyálkás széklet) , puffadás, étvágytalanság formájában. A háziorvos akkor elküldte vér, vizelet és székletvizsgálatra. Amelyből nem derült ki tulajdonképpen semmi így továbbküldték ultrahang vizsgálatra és gyomor illetve végbéltükrözésre. Az eredményekhez csak 1 dokumentumot tudtam csatolni a többit itt írnám meg Önnek. Colonoscopia eredménye: B.o. vastagbél enyhe gyulladása.Végleges eredmény a biopsia eredménye birtokában adható. Anoscopia: külső belső nodusokon kivül más kóros nem látható.RDV negatív. Ultrahang eredménye: A máj nem nagyobb, kóros, körülirt echoeltérést nem mutat. Az epehólyag folyadéktartalmú, kp fokban kontrahált kőmentes. Az epeutak nem tágabbak. A pancreas a meteorismus miatt nem itélhető meg. A lép normális nagyságú homogén szerkezetű. A vesék kóros echoeltérést jelenleg nem mutatnak, pangás, kőjel egyik oldalon sem található. A hólyag kp. telt. A prostata életkornak megfelelő.Szabad hasűri folyadék nem ábrázolódott.Bal oldalon a sigma vetületében kissé nyomásérzékeny, vaskosabb falú.oedemas bélszakasz mutatható ki. Az orvos az utolsó vizsgálaton azt mondta hogy diétázzon mozogjon de részletes információt nem kaptunk hogy pontosan mit ehet.Illetve a Danone activiat javasolták amitől szintúgy hasmenése lett. A nyákos hasmenés azóta is fennáll illetve vér is van a székletében.Sajnos most már tanácstalanok vagyunk hogy tulajdonképpen mi baja van és mit ehet hogy ne zavarja őt a munkájában. Az orvosok sajnos semmi konkrétumot nem mondtak hogy mit ehet illetve mit nem. Illetve a probiotikum javithat a helyzeten? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza IBD témában

A kérdés továbbra is nyitott: krónikus gyulladásos bélbetegsége van-e vagy diverticulumok (vaktasakok) okozzák-e a panaszokat a szigmabélben. Ha a panasz nem szűnik, érdemes aktív időszakban a colonoscopiát megismételni és ezt eldönteni. Addig is a pre- és probiotikumok használata mindkét kórképben jó hatású, diétában a gyakori, rendszeres, kis étkezések, bő folyadék- és rostfogyasztás, rendszeres testmozgás javasolható.

Kérdés: 2015. január 06., 20:28; Megválaszolva: 2015. január 07., 06:51
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia
CT eredmény
Gyomorhurut