Magdola1957

Tisztelt Doktor Úr! Web Beteg Orvosok Betegeknek hitelen honlapon olvastam az alábbi cikket. "https: //www.webbeteg.hu/cikkek/emesztorendszer/12922/mutetek-3d-ben-barcelona-egyetemi-klinikajan" A cikk írója Fazekas Erzsébet újságíró nő. A cikkben szereplő új műtéti eljárásról szeretnék Őntöl érdeklődni. Ismeretei szerint Magyarországon hasonló műtéti eljárással gyógyítják a Crohn betegeket? Ha esetleg hazánkban még nem elterjedt, vagy nem ismert ez az eljárás szeretném megkérgezni tudna felvilágosítást adni számomra az USA területén végeznek-e hasonló műtéteket? Fiam 1983-ban született Magyarországon. Hetedik éve küzd "Crohn" betegséggel. Sajnos a gyógyszeres kezelésekre rosszul reagál. Jelenleg az Amerikai Egyesült Államokba (Alabama Államba) dolgozik. Ezért érdeklődnék az eljárás kinti alkalmazásáról. Az eddigi ismereteim szerint ez egy hosszabb kezelési, gyógyulási eljárás. Egy kinti kezeléssel együtt tudna lenni a családjával, mely nagyban befolyásolná a gyógyulási folyamatát. Tudom, hogy ez egy szokatlan kérés és kérdés Önhöz de nincsenek ismereteink az USA-ban folyó hasonló kezelésekről. Nagyon sok kezelési formát ismer a gyerekem, de ezt az új kezelési formával még nem találkozott. Szíves válaszát és segítségét előre is köszönöm. Tisztelettel: Magdolna

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza IBD témában

Kedves Magdolna!

A cikkben szereplő terápia (őssejt beültetés) abszolút kísérleti stádiumban van, nincs információm arról, milyen stádiumban tart a vizsgálat. Crohn betegségben sajnos gyógyítő műtéti eljárást nem tudunk javasolni (ebben a betegségben a műtét csak a szövődmények kezelésére, eltávolítására alkalmas, gyógyulást nem tudunk vele elérni) .

Kérdés: 2016. november 09., 09:49; Megválaszolva: 2016. november 09., 13:49
Kérdések és válaszok: Egyéb
Megváltozott nyákos széklet
Tisztelt Doktornő! A következő problémával fordulok Önhöz! Január végén a székletem világosabb lett, illetve nyákos.Hangos bélmozgás...
Pszihés viszketés
Járvány és vakcina
Zsibbad mindkét lábam, mi lehet az...