• Magdola1957

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Web Beteg Orvosok Betegeknek hitelen honlapon olvastam az alábbi cikket. "https://www.webbeteg.hu/cikkek/emesztorendszer/12922/mutetek-3d-ben-barcelona-egyetemi-klinikajan" A cikk írója Fazekas Erzsébet újságíró nő. A cikkben szereplő új műtéti eljárásról szeretnék Őntöl érdeklődni. Ismeretei szerint Magyarországon hasonló műtéti eljárással gyógyítják a Crohn betegeket? Ha esetleg hazánkban még nem elterjedt, vagy nem ismert ez az eljárás szeretném megkérgezni tudna felvilágosítást adni számomra az USA területén végeznek-e hasonló műtéteket? Fiam 1983-ban született Magyarországon. Hetedik éve küzd "Crohn" betegséggel. Sajnos a gyógyszeres kezelésekre rosszul reagál. Jelenleg az Amerikai Egyesült Államokba ( Alabama Államba) dolgozik. Ezért érdeklődnék az eljárás kinti alkalmazásáról. Az eddigi ismereteim szerint ez egy hosszabb kezelési, gyógyulási eljárás. Egy kinti kezeléssel együtt tudna lenni a családjával, mely nagyban befolyásolná a gyógyulási folyamatát. Tudom, hogy ez egy szokatlan kérés és kérdés Önhöz de nincsenek ismereteink az USA-ban folyó hasonló kezelésekről. Nagyon sok kezelési formát ismer a gyerekem, de ezt az új kezelési formával még nem találkozott. Szíves válaszát és segítségét előre is köszönöm. Tisztelettel: Magdolna

        Dr. Plósz János válasza a IBD témában

        Kedves Magdolna! A cikkben szereplő terápia (őssejt beültetés) abszolút kísérleti stádiumban van, nincs információm arról, milyen stádiumban tart a vizsgálat. Crohn betegségben sajnos gyógyítő műtéti eljárást nem tudunk javasolni (ebben a betegségben a műtét csak a szövődmények kezelésére, eltávolítására alkalmas, gyógyulást nem tudunk vele elérni).


        Kérdés: 2016. november 09., 09:49; Megválaszolva: 2016. november 09., 13:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor úr, Gyenge IBS-D szerű betegséggel kűzdök, ami reggeli 1 kemény és 1-2 lágyabb/hasmenéses székelést jelent. Laktóz érzékeny vagyok és étel allergiám is van. Emellett nehezen kűzdök meg a váratlan helyzetekkel és hajlamos...
        Tisztelt Doktor Úr! Párommal gyermeket szeretnénk, eddig 2 sikertelen próbálkozáson vagyunk túl. Párom 36 éves én 32. Nem szedünk semmilyen gyógyszert és nincs semmilyen betegségünk. Mielőtt belekezdtünk a babatervezésbe voltam...