Hányinger

Jó napot kívánok! Pár hete hányingerem van. 1-2 napig érzem, aztán elmúlik 1-2 napra, majd újra jeletkezik. Egyszer-kétszer pár percre forgó szédülésem is volt. Néha délelőtt és délután is van hányingerem, néha csak délután. Általában evés után 1-2 órával jelentkezik. Amúgy ha nem veszek be gyógyszert is elmúlik egy idő után, ha veszek gyomorfertőtlenítőt, akkor fél óra, óra múlva. Hányás nem volt, fejfájás sincs, lázam sem volt. A hasam nem fáj, viszont érzem, hogy dolgoznak a belek, "hallom is", néha fáj a gyomorszájam. Gyomorsavam is van néha, de nem jött fel sosem. A számba érzek hányinger után kellemetlen ízt. Alkoholt ritkán iszok, s nagyon keveset. Terhességet kizárnám, pár hete voltam endokrinológiai vizsgálaton, vérvizsga is volt, de semmi eltérő. Amit tudok: magas pulzus miatt küldtek endokrinológiára (100-110, de nem állandóan). Csináltak EKG-t 2 hónapja, vérvizsga, sehol semmi. 3 éve voltam kardiológián, ott ekográffal is megnéztek, de semmi. Azt mondták, hogy ideg alapon van, írtak fel nyugtatót, ha szükségét érzem, napi egy szemet vegyek be. 2 hónapja felszökött a vérnyomásom (150/85), ájulásérzet, azóta küldözgetnek mindenhova..azt mondják stressz, pánikolok. A nyugtatót csak akkor veszem be, ha nagyon felidegesítenek - 1 hónap alatt 1-2 szem. A vérnyomásom máskor normális (125/75). Fél éve szédültem - akkor neurológia, fül-orr gégészet. A nyaki görbület ki van egyenesedve, azt mondták attől van a szédülés, hányinger, adtak izomlazítót, gyulladáscsökkentőt és meg is szűnt a szédülés és hányinger - az nem ilyen volt mint ez a mostani. Vajon mitől lehet most ez a hányinger? Valami gyomorprobléma, esetleg lehet valami komoly baj? Köszönöm a választ! Annamari.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza a hányinger témában

Tisztelt Kérdező! Ha jól értem, a jelenlegi, étkezéssel összefüggő hányingerével kapcsolatban még nem történtek vizsgálatok.Keresse fel háziorvosát, ő tudja a panaszok és a fizikális vizsgálat alapján a többi szükséges vizsgálatot megszervezni, beutalót adni. (labor, hasi ultrahang vizsgálat, gasztroenterológiai szakorvosi vizsgálat stb.)Érdemes lenne étkezési naplót is vezetni, amelyben jelöli a panaszokat, így jobban megfigyelhető, hogy van-e összefüggés bizonyos ételek (zsíros, fűszeres stb) fogyasztása és a panaszok jelentkezése között.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2014. május 09., 18:33; Megválaszolva: 2014. május 11., 10:21
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Polip? vagy valami más?
Tisztelt Doktor! Már kőrubelül 2 hete görcsöl, fáj a hasam 1-2 napos szünetekkel. Nincs étel allergiám. Azonban a mai nap folyamán a hasgörcs...
Hasi puffadás, belek nyomása...
Tisztelt Doktor Úr ! December végén arra lettem figyelmes, hogy nem tudok székletet üríteni kb 4-5 napon át. Ez aránylag azóta változott...
Glutén érzékeny vagyok?
Kedves Doktor Úr! Lehetséges, hogy glutén érzékeny vagyok? Rendszeresen puffadok hatalmas a hasam. Molett testalkatú vagyok. De rendszeresen...
Mi okozhatja a hasmenést?
Tisztelt Doktor Úr! 22 éves fiú vagyok, 4 éve refluxos. 1 hónapja urológiai problémám (feltehetőleg gyulladás) jött elő, mire elkezdtem szedni 2...
Furcsa dolog a székleten