Garatcsorgás 3 éve

Tisztelt Doktor nő/Úr! .. 3 éve kezdődött a betegségem, el dugult az orrom jobb oldalt, és rengeteg fehér habos váladékot köptem ki. A szám kisebesedett. Rengeteg köptetőt, és antibiotikumot be szedtem, de sajnos ez nem szűnt meg, sőt fokozódott a hátsó váladékcsorgás. Mindig arra ébredtem, hogy majd megfulladok. Nem sokkal ez után állandó szárazságot éreztem az orromban, ki volt sebesedve, pörkös lett, és vérzett. Ez után be rekedtem, és azóta állandó gégegyulladásom is van... Hangom el mélyült, rekedt vagyok. Kb. 15-ször voltam az orr fül gégészeten, az orvosok rengeteg fajta orrcseppet írtak fel, de sajnos ezek nem segítettek, mintha szét marták volna a nyálkahártyát. Allergia vizsgálatra küldtek, Benzoe, és szorbin intoleranciát találtak Majd Ct vizsgálatra, melyen orrsövény ferdülést és 6 mm-es csontosodást találtak.Én szerettem volna megműttetni az orrom, de az orvosom még fel írt nekem Nasonex orrsprayt. Azt mondta, hogy ha nem javul ettől, akkor megműti. 4 hétig használtam ezt az orrsprayt, de nem vált be. Az orrom teljesen kiszáradt, a garatcsorgás még intenzívebb lett, de olyan sűrű, nyálkás, hogy nem tudom kiköpni, és nem tudok tőle enni, az étel bele ragad a torkomba, nyelési nehézségeim vannak. Sajnos ezt a váladékot le is nyelem, és nyálkás hasmenésem van, és a tápanyagok sem szívódnak fel..Állandóan vizet iszom, de mégis ki van száradva a szám, ez miatt nem bírom a meleget, mert azonnal kiszáradok., Mintha nem is lenne nyálam. 65 kg-ról egy két hónap alatt le fogytam 50 kg-ra, nagyon rossz állapotban vagyok. Teljesen le vagyok már gyengülve, 3 hete táppénzen vagyok. Nyelés röntgent csináltattak, negatív lett, és gyomor tükrözést, ahol nyelőcső gyulladást és rekeszizom sérvet állapítottak meg. Azt szeretném megkérdezni, hogy ettől lehet olyan sok folytogató nyálka a számban és a gégémben? És ha igen, van e mód arra, hogy ezt műtéttel orvosolják, mert nagyon sokat szenvedek. A nyelvem is lepedékes, mintha gomba fertőzés lenne a számban, és lehet, hogy a nyelőcsőben is van. Köszönöm válaszukat! Üdvözlettel.

Dr. Pászthory Erzsébet válasza nyelőcsőgyulladás témában

Kedves Orsi! Levele alapján úgy tűnik, a panaszok elsősorban gégészeti eredetűek, ezért javaslom, a gégész szakorvossal beszélje meg a helyzetet. A Nasonex spray nem használt, tehát valószínűleg szükség lesz a gégészeti műtétre. A fogyás és állandó szomjazás komoly tünet, mindenképpen tisztázni kell az okát - feltételezem, mivel táppénzen van, a háziorvosnak ezt említette. A gastroenterologiai elváltozások (rekeszsérv, nyelőcső-gyulladás) szerintem jelenleg másodlagos jelentőségűek. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2013. július 21.

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Gyógyszer helyett is használható a...
Tisztelt Dr.úr/nő! Fiam nyelőcső gyulladásra zantac tablettát szed. Érdeklődnék, hogy meglehet-e próbálni neki a salvus vizet a gyógyszer helyett. Válaszát...
Refluxoesophagitis
Tisztelt Doktornő! Szegycsont mögötti nyelőcsőfájdalommal, evés utána savas böfögés, mellkas és hátfájdalom miatt gyomortükrözésen voltam. A tüneteim kb. 2...
Mitől fáj a garatom?
December 24. -én kezdődtek a panaszaim. Kellemetlen mellkasi érzésem volt a szegycsontom mögött. Majd észrevettem, hogy miután eszek egyfajta gombócót érzek a...
Lehetek rákos?
Tisztelt Doktor Úr! Gyomortükrözés után a következő leletet kaptam. Amennyiben lehetséges kérem szíveskedjen lefordtani, mivel ezt a kezelőorvos nem tette...
Nyelőcsőgyulladás?
Tisztelt Doktor Úr! Csontritkulásra szedtem egy Epolar nevű gyógyszert, minden héten egy tablettát, kb 2 éve. Januárban influenzés voltam, erős köhögéssel...
Furcsa hasfájás mitől lehet?