Vastagbélgyulladás kezelése és más betegségek

Tisztelt Plósz Doktor Úr! Pár napja jöttem haza a kórházi kivizsgálásról, gasztroenterológia. Gyomor és béltükrözés volt, éhgyomorra cukrot, másnap keményítőt itattak, utána sok vérvétel. Azt mondták vastagbélgyulladás és a hasnyálmirigy nem termel enzimet, ezért 10.000-es Kreont adtak. Hasi ultrahang semmit nem mutatott ki. Itthon újra ráz a hideg esténként, időnként 37, 5. hőemelkedés. Régebben sok tüdőgyulladásom volt, akkor injekcióban kaptam az antibiotikumot.Kérdéseimre azt mondták, majd a házi orvos kezel. 2X1 Lacto Protectet november 1 óta szedem (visszatérő fehér széklet, időnkénti hasmenés, széklet kissé sérült bélflórát mutatott ki akkor, és C-reaktic Prot 36) miatt. Gyomortükrözés: enyhe krónikus, reaktív antrumgastritist igazolt. 2 X1 Controloc, este 40 mg Quamatelt kapok. Azóta ügyelet volt nálam hányások estétől a teljes, diétás ebédet) miatt, a Doktor Úr aki kijött elmagyarázta hogy a Kreon előbb kell a szervezetbe működjön mint az ennivaló, mert nem termel a hasnyálmirigyem enzimet. 4 napja eszek rendesen diétát a nagy fogyás után (15 kg, 2, 5 hó alatt) . Ma is fehéres, hatszori székletem volt. (széklet tenyésztés semmit nem mutatott ki) Tüdőgyulladásaimhoz hasonlóan nem kellene kapjak injekcióban antibiotikumot a gyulladások, 2 hónapja vissza visszatérő hidegrázások, hőemelkedések miatt? Előre is köszönöm válaszát.

Dr. Plósz János válasza vastagbél gyulladás témában

A 36-os CRP gyenge emelkedésnek számít, véleményem szerint nem a vénás antibiotikum hiányzik a gyógyuláshoz. Ha valóban hasnyálmirigy-elégtelensége van, akkor a 10.000E Kreon nem elég, legalább 3x25.000E használata indokolt. Ha panaszai nem szűnnek, mindenképp a további kivizsgálás és a valós diagnózis kiderítése a cél.

Kérdés: 2013. január 16., 10:46 ;Megválaszolva: 2013. január 18., 16:31
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyulladás
22 éves fiú vagyok, most voltam vastagbéltükrözésen, ahol a szövettan eredménye ez lett: A, B, C: Dysplasia, malignitás, aktivitás jeleit nem...
Collagen colitis kezelése
Tisztelt Doktor Úr! Már régóta vannak visszatérő hasi fájdalmaim ami magas gyulladási értékekkel társul. Nem rég történt egy vastagbél...
Protexin IBS florea
Tisztel Doktor úr! Vastagbél gyulladás miatt probiotikum szedését javasolta az orvos. A Protexin IBS florea nevezetű vitamint találtam megfelelőnek a...
vastagbél gyulladás
Tisztelt Doktor úr! Több hónapja tartó hasmenés miatt colonoszkopiás vizsgálat vastagbélgyulladást állapított meg. Collitisz és Chron kizárva....
Vastagbélgyulladás és antibiotikum
Jó napot! Nekem lassan egy éve van gondom a beleimmel, mert tavaly márciusban szedtem antibiotikumot (sumamed) és azóta vannak panaszaim, voltam...