vastagbél gyulladás

Tisztelt Doktor úr! Több hónapja tartó hasmenés miatt colonoszkopiás vizsgálat vastagbélgyulladást állapított meg. Collitisz és Chron kizárva. Többszöri híg hasmenésem volt, a tükrözés után most szorulás és hasmenés váltogatja egymást. Pentasa granulátumot kezdtem el szedni és végbélkúpot kaptam. Két napja használom. Mellette Immuránt szedek egy korábbi gyulladás miatt. Kérdésem, hogy mi okozhatja a gyulladást, és milyen étrendet kell tartanom, hogy a székletem normalizálódjon.Köszönettel!

Dr. Plósz János válasza vastagbél gyulladás témában

A colitis jelentése: vastagbélgyulladás. Tehát az endoscopos kép alapján colitise van. Ezek szerint az nem egyértelmű, hogy ez milyen típusú. Az elkezdett terápia alapján (Imuran, Pentasa) jó eséllyel mégis colitis ulcerosa ez a diagnózis. Ez esetben a kiváltó okot sajnos nem ismerjük, a széklet normalizálódása a gyulladás megszűnésétől várható. A betegség jellege miatt érdemes részletesen megbeszélni állapotát kezelőorvosával.

Kérdés: 2013. szeptember 07., 10:17 ;Megválaszolva: 2013. szeptember 09., 07:48
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyulladás
22 éves fiú vagyok, most voltam vastagbéltükrözésen, ahol a szövettan eredménye ez lett: A, B, C: Dysplasia, malignitás, aktivitás jeleit nem...
Collagen colitis kezelése
Tisztelt Doktor Úr! Már régóta vannak visszatérő hasi fájdalmaim ami magas gyulladási értékekkel társul. Nem rég történt egy vastagbél...
Protexin IBS florea
Tisztel Doktor úr! Vastagbél gyulladás miatt probiotikum szedését javasolta az orvos. A Protexin IBS florea nevezetű vitamint találtam megfelelőnek a...
Vastagbélgyulladás kezelése és más...
Tisztelt Plósz Doktor Úr! Pár napja jöttem haza a kórházi kivizsgálásról, gasztroenterológia. Gyomor és béltükrözés volt, éhgyomorra cukrot...
Vastagbélgyulladás és antibiotikum
Jó napot! Nekem lassan egy éve van gondom a beleimmel, mert tavaly márciusban szedtem antibiotikumot (sumamed) és azóta vannak panaszaim, voltam...