Vastagbélgyulladás és antibiotikum

Jó napot! Nekem lassan egy éve van gondom a beleimmel, mert tavaly márciusban szedtem antibiotikumot (sumamed) és azóta vannak panaszaim, voltam tükrözésen és egyéb viszgálatokon, kiderült h enyhén be van gyulladva a vastagbelem, vettek szövettani minát, az is kiderült hogy nincsen semmi bajom valószínű valami fertőzést kaptam el közben. Havonta normix kúrát kell tartanom amig el nem múlik teljesen, közte pedig probiotikumokat. És ez a 2.ik kúrám de mindig egész jó lesz és vissza esek utána. Neten utána olvastam hogy esetleg ez okozhatja: C.difficile. Azt pontosan hogy lehet kideríteni h ez a baj? vagy a Normixtól idővel végleg elmúlik? tulajdonképpen hogyan hat a legjobban a gyógyszer? nekem azt mondták a korházban mig a normixot szedem felesleges alatta szedni a probiotikumokat csak amint elfogyott a gyógyszer. És a kérdésem még hogy ehetek e ihatok e mindent? (alkohol, tej stb..) Válaszát köszönöm

Dr. Szigeti Nóra válasza vastagbél gyulladás témában

Kedves Kérdező!

A Cl. difficile fertőzés széklet bakteriológiai vizsgálattal deríthető ki, amire a Normix lehet hatásos, de inkább metronidazol-készítmény szokott beválni. A Normixot és a probiotikumot valóba felváltva érdemes szedni. Kerülje a zsíros ételeket és azokat, amik panaszokat okoznak.

Kérdés: 2013. január 08., 10:14 ;Megválaszolva: 2013. január 10., 12:13
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyulladás
22 éves fiú vagyok, most voltam vastagbéltükrözésen, ahol a szövettan eredménye ez lett: A, B, C: Dysplasia, malignitás, aktivitás jeleit nem...
Collagen colitis kezelése
Tisztelt Doktor Úr! Már régóta vannak visszatérő hasi fájdalmaim ami magas gyulladási értékekkel társul. Nem rég történt egy vastagbél...
Protexin IBS florea
Tisztel Doktor úr! Vastagbél gyulladás miatt probiotikum szedését javasolta az orvos. A Protexin IBS florea nevezetű vitamint találtam megfelelőnek a...
vastagbél gyulladás
Tisztelt Doktor úr! Több hónapja tartó hasmenés miatt colonoszkopiás vizsgálat vastagbélgyulladást állapított meg. Collitisz és Chron kizárva....
Vastagbélgyulladás kezelése és más...
Tisztelt Plósz Doktor Úr! Pár napja jöttem haza a kórházi kivizsgálásról, gasztroenterológia. Gyomor és béltükrözés volt, éhgyomorra cukrot...