Collagen colitis kezelése

Tisztelt Doktor Úr! Már régóta vannak visszatérő hasi fájdalmaim ami magas gyulladási értékekkel társul. Nem rég történt egy vastagbél tükrözés, ahol mikroszkopos vizsgálattal collagen colitist diagnosztizáltak nálam. Viszont ez a vizsgálat a lakhelyemtől messze történt, ezért javasolták, hogy gasztroenterológust keressek fel és ezt kezelni kell. Ez mind rendben van, csak most is vannak panaszaim. Az lenne a kérdésem, hogy mire időpontot kapok és kezelnek, addig milyen módszerrel tudok enyhíteni a tüneteimen? (gyógyszer, diéta) A legkelletlenebb tünet az a erős hasi fájdalom, görcs, de gondolom ez a gyulladás miatt van. Köszönöm a válaszát!

Dr. Plósz János válasza vastagbél gyulladás témában

A collagen colitis esetén a fő panasz a vizes jellegű hasmenés, az erős hasi fájdalom igazán nem, de beleférhet a kórképbe. A kezelés jelenleg bélben ható steroid jellegű tabletta szedését jelenti (budesonide hatóanyag) .

Kérdés: 2014. június 16., 12:13 ;Megválaszolva: 2014. június 17., 07:03
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyulladás
22 éves fiú vagyok, most voltam vastagbéltükrözésen, ahol a szövettan eredménye ez lett: A, B, C: Dysplasia, malignitás, aktivitás jeleit nem...
Protexin IBS florea
Tisztel Doktor úr! Vastagbél gyulladás miatt probiotikum szedését javasolta az orvos. A Protexin IBS florea nevezetű vitamint találtam megfelelőnek a...
vastagbél gyulladás
Tisztelt Doktor úr! Több hónapja tartó hasmenés miatt colonoszkopiás vizsgálat vastagbélgyulladást állapított meg. Collitisz és Chron kizárva....
Vastagbélgyulladás kezelése és más...
Tisztelt Plósz Doktor Úr! Pár napja jöttem haza a kórházi kivizsgálásról, gasztroenterológia. Gyomor és béltükrözés volt, éhgyomorra cukrot...
Vastagbélgyulladás és antibiotikum
Jó napot! Nekem lassan egy éve van gondom a beleimmel, mert tavaly márciusban szedtem antibiotikumot (sumamed) és azóta vannak panaszaim, voltam...