Epekő eltávolítás utáni görcsök 15 év múlva

Epekő műtétem volt 15 évvel ezelőtt, bár mit megtudtam enni 14 évig, semmi bajom nem volt, kb egy éve kezdődött, hogy ugyan olyan tünetek jönnek, mint mielőtt eltávolították az epémet, annyira begörcsölök, hogy nem tudok munkába állni, 3-4 napig, pedig sokat sem eszem és a súlyom is 55kg, nem tudok hízni egy dekát sem, igaz nem ez a gond, hanem, hogy annak ellenére, hogy megműtöttek, ugyan úgy be tudok görcsölni, már nem tudom mit egyek, a székelésemmel is gond van, ha már pár napig nem tudok elmenni WC akkor Natur Varázs teát iszom! Normális, hogy ugyan úgy begörcsölök, mit tegyek, mit szedjek, mit egyek? Köszönöm válaszát előre is! Vérképem teljesen jó, allergiás sem vagyok semmire, gégészetileg is rendben találtak mindent, a házi orvosom, csak annyit mond, hogy ne egyek fűszerest, de nem is igen eszek, nagyon fűszerest!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza epekő témában

Kedves Kérdező!

A görcsös hasi fájdalom nem normális. Ha valaki az epehólyag eltávolítása után nem tart epekímélő diétát, előfordulhat, hogy epeköves alakul ki, csak nem az epehólyagba kerül, hanem az epeutakban juthat. Érdemes hasi UH-ot végezteni, ha nem az a gond, akkor részletes gasztroenterológiai kivizsgálás szükséges.

Kérdés: 2012. október 22., 17:31; Megválaszolva: 2012. október 26., 08:10
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Magas májértékek
Kedves Doktor! 2017. Októberében megszültem első gyermekem. A terhesség alatt 2x felhasi görcsöm volt, a kórházban semmit nem találtak. A szülés...
Epekő probléma
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Néma epeköveim vannak. UH eredmény: „Az epehólyag folyadékot nem tartalmaz, egészét számos 5-15 mm-es kőreflex tölti...
Rovachol lágy kapszula
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Édesanyámnak (55 éves) epeköve van (egy két centiméteres és több apró) . Egy ismerősömtől hallottam a Rovachol nevű...
Epekő és Salvus víz
Tisztelt Cím! Kérdésem a következő: epekő esetén szabad e Salvus vizet inni? Válaszukat előre is köszönöm!
Epekő robbantás
Tisztelt Doktornő/úr! Azt szeretném megtudni, hogy 2 db 2 cm-es epekövet robbantással lehet-e kezelni, vagy már túl nagyok ehhez az eljáráshoz? ...