Nomixot szedhetek-e?

Tisztelt Doktor Úr Refluxos vagyok, és 9 napig szedtem újra a Controlok PPI-t 1x40, majd szerdától 2x40 adagban, de péntek délutánra hányingerem lett és megfájdult a hasam, ami azóta is tart, vsz. a clostridium difficile visszatért. Ugyanis a télen is volt ilyen problémám, hogy emelt adag terápiát akartak végrehajtatni velem, de Normixxal egybekötve, de sajnos akkor nem szedtem rögtön a Normixot csak már mikor a hasgörcs előjött akkor szedtem be a 2x2 adagot 5 napig. Akkor egy hétig abbahagytam a PPI-t, amikor nem bírtam tovább újra szedtem, aztán ez a difficile valahogy eltűnt. A terápiát februárban újrakezdtük, de akkor közben a kliont kellett volna beszednem, amit sajnos nem tudtam csak két napig, mert nem bírtam ki a mellékhatásokat, és ez a difficile a 9. napon előjött, újra abbahagytam minden PPI-t, ez idáig nem is szedtem semmilyen gyógyszert és jól voltam. Kérdésem az lenne, hogy most újra beszedhetem esetleg a Normix gyógyszert? Válaszát köszönöm K: Ildikó

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza emésztőszervi panasz témában

Mielőtt bármit is szedne, érdemes lenne széklettenyésztést és Clostridium difficile toxin meghatározást is végeztetni. Pozitív esetben a Normix jó választás lehet. Addig is érdemes pre- és probiotikumokat szedni, könnyű-vegyes diétát tartani.

Kérdés: 2012. május 26., 21:27; Megválaszolva: 2012. május 27., 21:25
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia
CT eredmény
Gyomorhurut