emésztőrendszeri problémák, hová forduljak?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Már két éve vannak panaszaim, időnként sok gyomorsav, puffadás, tavaly nyáron ehhez hányás is társult, ami a háziorvosom szerint bélgyulladás lehetett és diétát javasolt. Vizsgáltak már vakbélgyulladás gyanújával is, amikor olyan mértékű szúró fájdalmat éreztem a hasfalamban, hogy kiegyenesedni nem bírtam, mégsem találtak semmit. Mostanában ezekhez a panaszokhoz erős hasi diszkomfort érzet párosul, már-már hányinger, de mégsem, csak nagyon kellemetlen, émelyítő érzés, és szurkálás gyomortájékon. Igyekszem kiegyensúlyozottan étkezni, és sokat pihenni, mivel nagyon fáradékony vagyok, de nem segít. A kérdésem az lenne, hogy hová fordulhatnék ilyen panaszokkal? A háziorvosom rendre a bélgyulladásra hivatkozik és hazaküld, én azonban most már komolyan aggódni kezdtem, hogy lehet valami komoly bajnak a jelei ezek? Igaz évek óta fel-fel tűnnek a panaszok, de most sokkal erősebbek mint eddig és sok kellemetlenséget okoz, hogy az ébredéstől elalvásig ez a szörnyű érzés van a gyomromban. Mit tehetnék, mire utalhatnak a jelek? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza emésztőszervi panasz témában

Gasztroenterológiai szakrendelésre kérjen egy beutalót, ha az életmódváltás sem segít a panaszokon. Addig is napi ötszöri kis étkezés, kímélő étrend, bő folyadék, probiotikum kúra javasolt. A stresszt csökkentse!

Kérdés: 2012. július 11., 13:40; Megválaszolva: 2012. július 11., 14:19
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
18 Lipáz ertèk
Meddig tartson a probiotikum kúra?
Merckformin XR
Szputnyik vakcinával oltakozás
Cöliákia covid oltás