• Gyomorproblémák vérkép

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő / Doktorúr! Gyomor-bél panaszaim vannak/voltak, így elmentem az Önök által javasolt vizsgálatra (vérvétel, széklet-vér). Széklet-vér vizsgálatot még nem végeztem el, de a vérvétel eredménye az alábbi lett: (próbálom csak a lényegesebbeket kiemelni, mellékletként csatoltam a teljes vérképet képként) Jelöléseim: hé - határérték () - (határértékek) [] - [azok az információk, amiket találtam az adott érték túl alacsony vagy túlzott mértékéről] LYM%: 43.8% * (hé: 20.00%-40.00%) [infó webbeteg-ről: vírusos fertőzés vagy Pajzsmirigy túlműködésével járó Graves-Basedow kór, valamint a bélrendszert érintő! Crohn-betegség! is okozhatja a limfociták magasabb értékét.] NEU%: 44.9% * (hé: 50%-70%) [Az alacsony neutrophil leukocyta és magas lymphocyta szám (ezek fehérvérsejtek) legegyszerűbb esetben aktuálisan zajló, vagy lezajlott vírusfertőzésre utalnak. Ha az értékek jóval meghaladják a referencia tartomány felső határát, akkor egyéb betegségre is gondolni kell.] Retikulocyta: 2.8/1000vv * (hé: 5.0-15.0) [A vérképzés csökkent volta, a csontvelő betegségei esetén fordul elő. Hematológushoz (vérképzőszervi betegségekkel foglalkozó specialista) kell fordulni.] Koleszterin: 3.4 mmol/l * (hé: 3.9-5.2) Triglicerid: 0.59 mmol/l * (hé: 0.84-1.95) [tápanyagok csökkent felszívódása a bélből, alultápláltság, súlyos májbetegség] HDL kol.: 1.01 mmol/l * LDL kol.: 2.10 mmol/l Karbamid: 8 mmol/l (hé:2.8-7.2) * Húgysav: 205 umol/l * (hé: 208-428) Vizelet: pH: 6 Fajsúly: 1015 Üledék: Vvs: 0/látóté Fvs: 1/látóté Laphámsejt: 1/látóté eGFR: 77 (60-90 kétes, 90 felett normális) A helicobacter eredményre még várni kell sajnos.Véleménye szerint ez a vérkép milyennek tekinthető? Ezen értékek esetleges összefüggéseiből következtethetünk a gyomor-bél problémáim okára vagy egyéb problémákra? Ha helicobacter fertőzés fennáll, akkor ez okozhatott már elváltozásokat, amiket ajánlott ezesetben kivizsgálni? Előre is köszönöm válaszát! Szép napot!

        Dr. Szigeti Nóra válasza a vérkép témában

        Kedves Kérdező! Ne aggódjon a vérkép eltérése miatt, okozhatja egyszerű vírusfertőzés, néhány hét múlva érdemes lenne ellenőrizni. Az, hogy a koleszterin és a húgysav alacsony, lehet egészséges életmód miatt, de csökkent felszívódásra is utalhat, ilyen esetben azonban ezek mellett vashiány, alacsony kálium-szint, vércukorszint, albumin-szint is elő szokott fordulni. Ha Helicobacter pylori- fertőzés igazolódik, akkor érdemes esetleg gyomortükrözést végezteni.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2012. április 18., 22:31; Megválaszolva: 2012. április 19., 15:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr!Egy elég kellemetlen problémával fordulok Önökhöz. Kb .egy féléve szenveddk aranyeres panaszoktól,hol jobb,hol rosszabb. Az utóbbi időben,volt már szúró,viszkető,vérző . Viszont most kb. a 2.alkalommsl azt...
        Tisztelt web orvos ! Bőr és emésztési panaszaim miatt cöliakia szűrésre küldtek! A teszt eredménye a következő lett : Cöliakia szűrés panel: TTG szűrés 1,7 U/ml tTG IgA negatív U/ml tTG IgG negatív U/ml EMA IgA negatív EMA IgG...
        Üdvözlöm. Két évvel ezelőtt vékonybél vastagbél diszbakterózist állapitottak meg nálam,gyomornyálkahártya gyulladással és Refluxxal.Állandóan puffadtam nemtudtam aludni fájt a gyomrom hasmenésem volt.Kaptam rá Normixot,Pro Gastro...
        Tisztelt Doktor Ur! 4. honapja fennallo emesztesi panaszaim miatt (naponta jelentkezo hanyinger, laza, sargas szeklet, puffadas, savanyu szajiz, napi szintu bal bordaiv alatti fajdalom, mely neha eles, neha tompa) keszult pacreas specifikus elasztaz vizsgalat...
        Tisztelt Doktor Úr, 29 éves 12 éve diagnosztizált coeliákiás vagyok. Az emésztésem sosem volt ideális, de pár hónapja komoly székrekedéssel küzdök. Az elmúlt pár hétben részt vettem gyomor és vastagbéltükrözésen, ami csak annyit...
        Tisztelt Doktor Úr! Helicobacter kilégzéses tesztre mennék, melynek a C13-as nem radioaktív változatát választanám. Kérdésem az lenne, hogy ennek az anyagnak mennyi a kiürülési ideje? Ugyanis szeretnék beadatni egy védőoltást, a Boostrixot...
        Mi a következménye, ha az epe nem tud normálisan ürülni? (Édesapámnál a tünetek alapján valószínűsítették nyáron, hogy hasnyálmirigy-daganata van, ami elnyomja az epevezetéket. Akkor az epeutat kitágították, tünetei megszűntek. Pontos...
        Tisztelt DoktorÚr! Másfél hete erős hányingerem lett, ezt hányás nem kísérte. Majd hasmenés, és hőemelkedés kísérte. A panaszok aztán meg is szűntek 3-4 napra, majd töltöttkáposzta evés után visszatértek, újból hányingerrel ébredek,...
        Tisztelt Dr. Úr/Nő! 7 hónapja gyomorproblémával küzdök, erős teltségérzés, felhasfeszülés, savas reflux, fogyás tünetekkel. Az első 4-5 hónapban aránylag jól tudtam kontroll alatt tartani a tüneteket, de az utóbbi 2 hónapban sajnos...
        Panasz erős gyomorgörcsök ,1 vesével élek6 éve világossejtes veserák, Máj értékekGPT48,GOT34,GGT166,SEBI10 SIV segmentumban 17 mm-es haeamngioma jobb májlebenyen,ami növekszik. LEIRÁS: I:_II. mikroszkóp alatt gyomor antrumból , illetve...