Vérkép, mikor túl magas mikor túl alacsony

Tisztelt Dr nő! Voltam vérvételen és a Lym 41,5% a Mono 10,6% és a Neutro 44,9% ez a 3 dolog kapott csillagot. Érdeklődnék hogy mennyire érdemes ezek utan jobban utána járni hogy mért alacsonyabbak vagy magasabbak az értékek? Körülbelül minden évben ez a 3 érték kap csillagot ugyanilyen minimális eltéréssel. Ott ahol l betüt írnak ezek mögé az teljesen rendben van.Múlt héten betegeskedtem egy kicsit, köhögtem orrot fújtam gyenge voltam de lázam nem volt.Olvastam hogy ezek akár leukémiára is utalhatnak azért kérdezném hogy kellene e tovább menni a dologgal vagy csak túl aggódom? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Baki Márta válasza Vérkép témában

Tisztelt Levélíró!

Abban az esetben, ha Önnek nincsenek gyakori fertőzései (torok, tüdő, stb…), lázas állapotai, gyöngesége, fáradékonyága, akkor nagy valószínűséggel a vérképzése normálisan működik. Emellett szól az is, hogy évek óta egy ilyen kis eltérései vannak, s azok – ha jól értelmezem – mindig ezekre a fehérvérsejt összetevőkre vontatkoznak, hasonló arányban. Véleményem szerint, ha Önnek egyéb panasza nincs, akkor kb. 2 évente érdemes esetleg vérvizsgálatot végezni, mely tartalmazza a teljes vérképet, annak belső összetételével, máj- és vesefunkció, vérzsírok meghatározását és teljes vizelet vizsgálatot. Esetleg gyulladásra jellemzőkre is kiterjedhet a laboratóriumi elemzés pl. süllyedés, CRP meghatározás.

Tisztelettel: dr.Baki Márta

Kérdés: 2022. szeptember 14., 14:47 ;Megválaszolva: 2022. szeptember 17., 20:17
Kérdések és válaszok: Vérképzőszervi daganatok (leukémia, limfóma)
Vérképelemzés
Kedves Márta! Segítségét kérném az alábbi vérkép elemzésében. Ami miatt főként írok, az az NRBC, sosem találkoztam még ezzel a...
Labor lelet értékelése
Tisztelt Doktor Úr / Nő! Véleményt szeretnék kérni az ezen a linken található labor eredményről:...
Labor lelet plusz egyéb kérdés
Tisztelt Doktornő! A háziorvos a koleszterint említete, hogy az egy kicsit magas, de nem számottevő. 5,35 (
Plazmaadás
Lehet-e vérhigító (Fraxiparine)...